27 Ocak 2008 Pazar

NELER OLUYOR?

Aylardır savaş hazırlıkları, tezkereler, ardından 22 gündür Irak savaşı sürerken AKP iktidarı neler yapıyor? Sınırımızda savaş, kuzey Irak da bağımsız Kürt devletine hayır, Türkmenlerin hakları korunsun denilirken, Irak sınırında ordumuz alarm da beklerken, ABD istediklerini bize zorla yaptırmak için her türlü baskıyı yaparken AKP iktidarı çoğunluğuna güvenerek TBMM de çok önemli Anayasa ve yasa değişiklikleri yapma çabasında.

Sanki savaş onların sorunu değil. Muhalefetin ise esamesi yok. TBMM de görüşmeler sırasında 5 - 10 dakika konuşmakla muhalefet olur mu? Son seçimlerde sandığa gömülen yeniden iktidar olacağını söyleyen partiler nerede?

Bereket AKP içinde muhalefet var ve bu yüzden her şey istedikleri gibi olmuyor. AKP düşünmüyor ki DSP % 22 oydan % 3 lere düştü. MHP 1999 da aldığı oyların yarısını kaybetti. Yarın ayni şey AKP nin de başına gelmez mi? AKP belki 5 yıl iktidarda kalacağını düşünüyor. Unutulmasın ki seçimler hep en fazla 4 yılda yapıldı.

Yarın ortalık biraz durulsun, savaş dumanları dağılsın ortalık yatışsın, toz duman savrulsun halk ne yapıldığının farkına varacak. İşsizlik, enflasyon, pahalılık, yolsuzluk olduğu gibi duruyor. Üstelik bütün ülkelerin gözünde itibar kaybetmişiz.

Bütün makam ve mevkiler tanıdık, akraba, eş ve dosta dağıtılmış. İşte o zaman Meclisteki veya dışarıdaki muhalefet partilerin yapmadığını halk yapacak. O zaman ne kadar sayısal çoğunluğun olursa olsun halkın muhalefetinin karşısında durulamayacak. (2003)

Hiç yorum yok: