26 Ocak 2008 Cumartesi

OTOPARK

Bergama'da her geçen gün trafiğe çıkan araç sayısı artıyor ama OTOPARK yok. Yol, kaldırım veya park yapılması iyi güzelde araçları nereye koyacağız? Seçimler sırasında bütün başkan adayları OTOPARK sözü vermişti. Ancak seçimlerin üzerinden neredeyse 4 yıl geçti yapılan OTOPARK yok.

İmar kanununa göre ev, işyeri için inşaat yapan OTOPARK da yapacak. Ancak imar kanununun başka bir maddesine göre Belediyeler imar planlarında SEMT OTOPARKLARI için yer ayıracak. Her inşaat sahibi OTOPARK yapmayacak. Belediyenin OTOPARK için belirlediği bedelin 1 / 4 ünü inşaat ruhsatı alırken, kalanı da yapı kullanma izni alırken Belediye OTOPARK FONUNA yatıracak. Belediyelerde fonda toplanan paralarla SEMT OTOPARKLARI yapacak.

Bu madde belediyelerin işine geliyor. Çünkü belediyelere bir kaynak. Bu paralar için yasa "OTOPARK yapımı dışında hiçbir yere kullanamaz" dediği halde Belediyeler istedikleri gibi kullanıyorlar.

1999 seçimlerinden sonra OTOPARK FONUNDA hiç para yok dendi. OTOPARK yapılmadığına göre demek ki fondaki paralar yasaya aykırı olmasına rağmen başka yerlere harcandı. Belki bu günde başka yerlere harcanıyor. Bu parlar bizlerden alındı ve alınıyor. Her 4 mesken için bir, her işyeri için bir otopark parası alınıyor. 2003 yılında belki bir otopark için 2-3 milyar istenecek OTOPARK FONUNDA ne kadar para toplandı, hiç "OTOPARK YAPILMADI, PARALARI NEREYE HARCANDI" diye sormadık, sormuyoruz. Yerel yöneticileri her zaman görmek olanağımız var. Dilekçe ile, telefonla, yüz yüze her zaman Belediye başkanına, meclis üyelerine ulaşabilir, toplantılara katılabilir taleplerimizi söyleyebiliriz. Ama bunu yapmıyoruz. Hesap sormayı hep seçimlere bıraktığımız için nice 5 yılımıza yazık olmuyor mu?

3 yıl önce yazdım "Belediye başkanı ve yetkililer galiba Bergama'nın trafik ve otopark sorunu olduğuna inanmıyorlar. BİR GÜN YARIM SAATİNİZİ AYIRIN, ANA CADDELERDE, KAYMAKAM KEMAL BEY, İNÖNÜ, MUSTAFA YAZICI, DEMİRCİLER, ÜÇ KAHVELER deki, CADDE VE SOKAKLARDA DOLAŞIN. "BERGAMA' da TRAFİK VE OTOPARK SORUNU YOK" diyorsanız bir daha OTOPARK konusuna değinmeyeceğim" dedim.

Kimseden ses seda çıkmadı.

Siz ne dersiniz?

BERGAMA' da OTOPARK SORUNU var mı, yok mu? (2002)

Hiç yorum yok: