10 Ekim 2008 Cuma

BELEDİYE BAŞKANI KADAR ÖNEMLİ

Belediye başkan adaylarının delege hatta üyelerin oyu ile seçilmesini canı gönülden destekliyorum.

Partilerin Belediye başkan adayları belirlenmeden belediye meclis üyelerinin kim olacağı konusunda fikrimi söylemek istiyorum.

Bir parti örgütü ve üyelerinin olarak amacımız nedir?

Ne olursa olsun belediye başkanlığını kazanmak mı?

Yoksa belediye başkanlığını kazanmak ve kazanan başkan ve ekibin başarılı olması, BERGAMA’ yı yaşanacak güzel bir kent yapması mı?

Bence belediye başkanlığını kazanmaktan çok daha önemli seçilen başkan ve meclis üyelerinin başarılı olmasıdır ve BERGAMA’ yı yaşanacak güzel bir kent yapmasıdır.

Bunun içinde önemli olan bu işi başaracak ekip ile bu göreve gelmektir.

Yıllardır belediye başkan adayları “EKİBİM İLE GELİYORUM” demiş olsa da belediye başkanlığını kim kazanmış olursa olsun bu ekibi hiçbir zaman göremedik. Hiçbir zaman BELEDİYE BAŞKANININ yanlışlarına karşı çıkan (birkaç istisna dışında ki onlarda büyük olasılıkla kişisel çıkar için başkana karşı çıktı) bir ekip görmedik.

Meclis üyeliği için dahi kesinlikle tepeden inme aday belirlenmesine karşıyım.

Ancak seçilmek için ve seçildikten sonra başarılı olmak için de bazı kriterlerin olması gerektiğine inanıyorum.

Bunun partili üyelere zorla değil de ikna yolu ile bunun muhakkak anlatılmasının yararlı olacağına inanmaktayım.

Bu kriterler nedir?

Bergama meclis üyesi toplam 25 kişi. Eğer bir parti belediye başkanlığını kazanırsa en az 15 – 20 arası meclis üyesi kazanılacaktır.

Aday olacak meclis üyeleri için öncelikle bu güne kara meclis üyeliyi yapan, aday olup seçilemeyen kişilerin bu kez aday olmaması için ikna edilmesi,

İlk sıralarda ;

En az 5 meclis üyeliğine, uzman, dürüst, saygın, başarılı (mali müşavir, mühendis, mimar, şehir plancısı, hukukçu, doktor gibi) kişilere (parti üyesi olsun veya olmasın) aday olması için öneri götürülüp bu kişilerin (ön seçim yapılsa bile) seçilmeleri için teşvik yapılması, bu meclis üyesi adayı olarak seçilmeleri konusunda parti üyelerinin iknası yolu ile desteklenmesi için çalışma yapılması,.

En az 2 – 3 meclis üyeliği için esnaf meslek odalarından (başkanları değil, bütün meslek odalarının ortak belirlediği kişiler arasından) kişinin adaylığı için destek olunması,

Belediye başkan adayı kim olursa olsun ona en az 3 kişilik meclis üyelik kontenjanı hakkı tanınması.

Geriye kalan meclis üyelikleri için (ki en az 2 – 7 kişi) parti kadrolarından yine bu görevi hakkı ile yapabilecek kişilerin seçilmesi,

Eğer bunları yapmaz isek belki yine belediye başkanlığını kazanırız ama kesinlikle bir dahaki seçimi kaybederiz.

Bundan çok daha önemlisi bu günkünden çok daha kötü belki de yaşanamaz bir kent yaratmış oluruz. 08.10.2008

Hiç yorum yok: