7 Şubat 2009 Cumartesi

ŞEHRİN EMİRİ YOLLARI YAPARKEN KİME SORDU?

İNKİLAP mahallesi KAYHAN caddesinde oturuyorum. Bergama’nın diğer mahallerinde olduğu gibi belediye mahallemiz KAYHAN caddesinde de yolları, kaldırımları kazdı, yıktı yeniden yaptı. Ama ne hikmet ise kaldırımları genişletti, yolları daralttı.

Caddemize iki taraflı otopark yasağı getirdi.

Başkanımızın hakkını yemeyelim, mahallemizdeki küçücük bir parkı var. onun kenarına yetersiz de olsa 10 – 12 araçlık bir otopark yaptı.

Ama daha sonra bu otoparkın büyük kısmı YUNT DAĞ köy minibüslerine ayrıldı, mahalle sakinlerinin kullanımına yasaklandı.

Mahallemizde veya yakın mahallelerde başka da hiçbir OTOPARK YERİ YOK.

Üç kahvelerden itibaren Adnan menderes caddesine doğru küçücük parkımıza kadar yolun bir tarafı işyeri, bir tarafı konut.

Gerek işyeri ve gerekse evi olan mahalle sakinleri olarak bizlerin araçlarımızı koyacak yerimiz (OTOPARK) olmayınca zorunlu olarak tek taraflı olarak yol kenarına park etmekteyiz.

Bu durumda bizim caddemiz ancak bir araç geçecek durumda oluyor.

Yol çift taraflı (gidiş – geliş) olduğundan her dakika araçlar dar yolda birbirinden habersiz (bazen de o çekilsin diye göre, göre) gelip tam caddesin ortasında karşılaşmakta, tartışmalar hatta kavgalar meydana gelmektedir.

Bu güne kadar üzüntü verici bir olay olmaması sevindirici olsa da istenmeyen olaylar her zaman olabilir.

Kayhan caddesi böyle de diğer caddeler farklı mı?

Merkezdeki bütün mahalle ve caddelerde daha da kötü olanlar var. İNÖNÜ, BÖBLİNGEN, KAYMAKAM KEMAL BEY, MUSTAFA YAZICI caddeleri ve diğerleri. Yok birbirinden farkı.

On, on beş günde bir trafik polisi geliyor araçları kaldırtıyor, sahibi bulunamayan araçlara ceza kesip gidiyor. Ama bir saat geçmeden yine yol kenarına araçlar park ediliyor.

Ben polisin normal kontrole geldiğini sanıyordum.

Ama değilmiş.

Geçen gün yine polis gelmiş. Haber verdiler. Aracımı çekmeye gittim. Ancak bir mahalleli “polis şikayet üzerine geliyor” deyince şaşırdım. Polise ne için geldiklerini sorduğumda “155 e ihbar geliyor” dedi.

Çok şaşırdım. Demek ki mahallemizden biri, “büyük olasılıkla bir esnaf” alışverişe gelen kişiler park yeri bulamıyor diye arada bir şikayet ediyor.

Peki durum böyle de olsa kime kızacaksın?

Evlerimizi yaparken “OTOPARK YAPMAYIN, BELEDİYEYE PARA VERİN” diye paralarımız alıp semt otoparkı yapmayan belediye başkanlarımıza mı?

Yoksa alışverişe gelen kişiler aracını koyacak yer bulamıyor diye bizi şikayet eden esnafa mı?

Sadece bizim mahalle mi?

Bütün Belediye başkanlarımız defalarca yolları kazıp yaptılar ama sayın RAŞİT ÜRPER yolları öyle bir hale getirdi ki TRAFİK içinden çıkılmaz hale geldi.

Üstelik kendisine sorarsanız “TRİLYONLAR HARCAYARAK BERGAMA’YI AYAĞAYA KALDIRDI” ama vatandaşa sorarsan yolları içinden çıkılmaz hale getirdi.

Bende Polisin şikayet üzerine geldiğini öğrenince Belediye başkanımız RAŞİT ÜRPER ile görüşüp bu konunun ilçemiz trafik komisyonun da ele alınmasını istediğimde, bana “bu konunun komisyonda ele alınabilmesi için vatandaş başvurusu” olması gerektiğini söyledi.

PEKİ YOLLARI BU HALE GETİRİRKEN TRAFİK KOMİSYONUNA SORDU MU?

Bunun üzerine bende bir dilekçe yazdım ve Kaymakamlığa verdim.

Dilekçemde dedim ki;

İNKİLAP ve ERTUĞRUL mahallelerini ayıran KAYHAN caddesinde,

Bu sorunun ilçemiz trafik komisyonunda ele alınmasını,

İnönü caddesinden itibaren (ÖZKAYA elektronik işyerinden itibaren) Kayhan caddesi ile bağlar caddesi ayrımına kadar (ÖZTÜRE apartmanı karşısındaki parkın sonuna kadar),

Yolun TEK YÖNLÜ (sadece geliş veya sadece gidiş) olmasını,

Kayhan caddesinde çift taraflı park yasağının kaldırılarak, mahalle sakinlerinin araçları için tek taraflı park yapılmasının serbest olmasını istedim.

29 mart yerel seçimlerinde sonuç ne olursa olsun, Bergama yollarını içinden çıkılmaz hale getiren, insanları birbirine düşüren, trafik karmaşasına neden olan sayın başkanımız RAŞİT ÜRPER’ i unutmayacağız.18.01.2009

Hiç yorum yok: