25 Şubat 2008 Pazartesi

HABERLER, YORUMLAR, TEPKİLER

“Bir benle ne olur” demeyelim. Herkes ayni şeyi söylerse hiç kimse olmaz. Halbuki hepimiz “ben yoksan bir eksiktir” demeliyiz. Yasal haklarımızı çok iyi bilmeliyiz. Öncelikle sendika, meslek, çevre, hayvanları koruma, insan hakları, daha iyi gelecek gibi demokrasinin yasal hak arama kurumları örgütlere üye olmalı, yönetime katkı sağlamalı hatta katılmalıyız.
Bireysel olarak da bir şeyler yapabiliriz. Bilgi ve iletişim çağındayız. Her gün gazete okuyoruz. Okuduğumuz İNTERNETTE yorumlar yapabiliriz. İlgili kurumlara elektronik posta ile kınama veya destekleme mesajları gönderebiliriz. “Kimse umursamaz” demeyin. O mesajlar kesinlikle yerine ulaşacaktır. Ancak ne kadar örgütlü ve çok sayıda olursa umursamaları o kadar çabuk olur. Düşün, Mezarda Emeklilik, milletvekillerine kıyak emeklilik, Siyasi partilerde lider sultası, Türban yasası, özelleştirmeler gibi çok önemli konularda örgütlü olarak ayni anda tepkiler olur, üstelik bu tepkiler bir seferlik değil sonuç alınıncaya kadar devam ederse etkili olmaz mı? İşte birkaç satırlık gazete haberlerine bazı yazarların yorumlarına bireysel tepkilere örnek.
HABER 1 : Perihan Maden, bir yazısı için Başbakanın tazminat davası açmasına kızmış, “ben seni panterler gibi savunmuştum” demiş.
HABER 2 : Türban konusunda başbakanı eleştiren yazıları nedeniyle liberal – solcu yazarları azarlaması nedeniyle, Ahmet ALTAN’ ın GAZETEM NET’ te ki yazısı
YORUM : Sizin gibi kendine solcu, özgürlükçü, liberal diyen yazar ve aydınların desteği ile AKP iktidara gelmedi. Sizin desteğinizi AB, ABD ye örnek gösterip onların desteğini aldı. Siz sadece EGONUZU tatmin ettiniz. Mademki o kadar gücünüz var, ÖDP yi meclise taşıyın görelim
Size tazminat davası açmış diye kızıyorsunuz. Siz saf mısınız? Gözünüzü öyle bir hırs bürümüş ki kör olmuşsunuz. AKP yerini sağlamlaştırdığı anda sizi hapse bile atar hatta ülkeden bile kovar Bekir Coşkuna git demedi mi?
Ahmet ALTAN’ NOT : NOT: 10 yıl kadar önce Bergama kermesinde düzenlenen panele geldiğinizde "bak ne kadar güzel. Neden bu park da genç kız ve erkekler öpüşmüyor? Özgürlük yok mu?" demiştiniz.
Bu sorunuzu yadırgamış, "Sizin özgürlükten anladığınız bu mu?" diye sormuştuk.
AKP iktidarında park da kız ve erkekler el ele tutuşarak bile gezemediğine göre AKP nin nasıl özgürlükleri savunduğunu iddia ediyor ve destekliyorsunuz? Saygılar sunarım.
HABER : Türban için gözler Gül' de. Süre 26 Şubatta doluyor...
YORUM : Hayal. Bir çok kişi gerçekten tarafsız oldu geri gönderecek diye bekliyor. Ama bekletmesinin nedeni tepkilerin yatışması, “bak kaç gün inceledi ondan sonra imzaladı” intibaı uyandırmak. Geri göndermesi mucize olur. Onların 85 yıllık rüyası değil mi?
Cumhurbaşkanı Gül' ün türban çıkmazı. İmzalar. Bilenler biliyor ki geri çevirmeyip imzalayacak. Cumhurbaşkanı dindar olacak denmedi mi? Toplum hop oturup hop kalksa da imzalayacak. Ama sevinmeyin, imzalasa da elinize bir şey geçmeyecek, aksine huzur bozulacak.
HABER : Tapu Kadastro Müdürü'nden ilginç savunma: Bahşiş rüşvet sayılıyor
YORUM : Bahşiş mi? Tapu Sicil Müdürlüklerinde yeterli memur verilmeden önüne gelenin Emlak cı, takipçi olmasını önlemeden, Tapudan rüşveti yok edemezsin.
Genel müdür bir kaç yıl önce de buna RÜŞVET değil BAHŞİŞ demişti.
Milyonlarca yoksul ve dar gelirli babasından kalan taşınmazı üzerine geçirmek, zar zor parayı denkleştirip ev alanlar işini yaptırabilmek için para veriyor. Yoksa günlerce bu gün git yarın gel diyorlar buna da BAHİŞİŞ değil RÜŞVET denir
HABER : MHP önünde arbede.
YORUM: Oy. Dinlemezler. Kimseyi, babasını, anasını, kardeşini, eşini bile dinlemezler. Gözlerini oy bürümüş. Ülkeyi geriye dönüşü olmayan bir yola soktular götürüyorlar. Birde bu ülkeyi seviyoruz demezler mi? Acaba kendilerini mi? Partiyi mi? Yoksa ülkenin geleceğini mi daha çok seviyorlar?
HABER : ANITKABİR’E SIĞMADILAR
YORUM : Kalabalık. TANDOĞAN da mitingi sırasında 14.04.2007 de Anıtkabire girenlerin 370 bin kişi olduğu gazetenizde yazdı, Bu gün gazeteniz önce 15 - 25 bin yazdı, sonra “askeri yetkililer 126 bin diyor” yazdınız. Bence Anıtkabirde en az geçen yıl ki kadar 350 bin kişi vardı. Sayıyı azaltmaktaki amaç sadece halkı kandırmak olabilir. Çünkü yetkililer gerçek sayıyı biliyor.
HABER : Bülent ARINÇ, sessizliğini türban konusuyla bozdu
YORUM : Konuşmak. Sayın Bülent ARINÇ konuşmasa da biz onun ne düşündüğünü ne söyleyeceğini biliyorduk. Bayramlık ağzını açınca artık duramaz arkasını getirir ve tekrar ağız dalaşı başlar.
HABER : Bahçeli, türban konusunda sert çıktı. Meclisin akıl hocalarına ihtiyacı yok.
YORUM : Oy alamazsın. Sanıyor musun ki, Abdullah Gül’ü cumhurbaşkanı seçtirdin diye, Türban yasağını kaldırdın diye halk sana oy verecek? Vermezler, vermeyecekler. Onların adresi zaten belli, o adres de AKP veya SP. Sen havanı alırsın. Zaten bu yüzden oy veren seçmen % 8 - 10 u geçmez. Bu seçmenden sana mama yok.
Eğer halkın oyunu almak istiyorsan YOLSUZLUK, YOKSULLUK ve İŞSİZLİĞİ NASIL ÖNLEYECEKSİN ONU HALKA ANLAT, sana inanırlarsa işte o zaman oy verirler. 24.02.2008

Hiç yorum yok: