2 Şubat 2008 Cumartesi

HALK AFFETMEZ

Ana muhalefet partisi CHP lideri BAYKAL ise Başbakanın cumhurbaşkanı olamayacağını söylüyor. Ancak AKP den başka biri örneğin Abdullah GÜL olmasın demiyor. Başbakanın seçilmesini nasıl engelleyeceğini söylemiyor. Günlerdir gurup konuşmalarında, TV ve panellerde yaptığı konuşmalarda BAYKAL bunları söylüyor. Deniz BAYKAL; TBMM de, Salı günleri yaptığı ve TRT 3 den naklen yayınlanan gurup toplantılarında 73 milyona hitap ediyoruz diyor. Bu nedenle alanlara çıkmıyor, miting yapmıyor. 1970 ler de değiliz artık. Kaç kişinin bu konuşmaları dinlediğini galiba bilmiyor. Eskiden sadece tek kanal TRT vardı ve herkes mecburen onu izliyordu. Ama günümüzde TV çok. Herkes kendi kanalını izliyor. Hatta büyük çoğunluk haberleri bile izlemiyor. Daha çok magazin programlarını izliyor. Liderleri sadece kendi partilileri dinlediğini bilmiyor. Bu konuşmalarda halkın çok büyük yakıcı sorunu issizlik, yoksulluk sorunlarına da hiç değinmiyor. İşçinin, köylünün, emekçinin sorunlarına hiç değinmiyor.

Halbuki TBMM de çoğunluğun yetmiyorsa, yurdu adım, adım taramak, gerekirse herkese tek, tek fabrikada, tarlada, işyerinde anlatmak, Demokratik, laik cumhuriyeti, ülke bağımsızlığını korumak için Halkın desteğini almak, halkı ayağa kaldırmak gerek. İşçilerin, esnafın, çiftçilerin, kamu çalışanların, bu düzenden memnun olmayan işsiz, yoksul kesimlerin desteğini almak gerek. Sendikalarla, meslek odaları ile, aydınlarla, üniversitelerle birlikte politikalar belirleyip birlikte mücadele etmek, alanlarda, salonlarda buluşmak gerek. Bu kesimlerin temsilcilerine parti yönetim kurullarında yer vermek gerek. Milletin vekilli kim olacağına millet karar verecek yolu açmak, lider sultasına son vermek gerek. BAYKAL halka gitmiyor. Ama halkı partiye çağırıyor. Medya bize yer vermiyor deniyor HALK TV i ne zaman açılsa hep şarkı, türkü söylüyor. ULUSAL kanalın yaptıkları yapılmıyor veya yapılamıyor.

CHP ve BAYKAL bunları yapmıyor ama halktan oy istiyor. İşte bunun için işsizliği, yoksulluğu, yolsuzluğu önleyemeyen, hatta kendilerin adı yolsuzlukla anılmaya başlayan, demokrasi, laiklik, cumhuriyet ve bağımsızlığın tehlikede olduğu söylendiği halde AKP anketlerde hala birinci parti. CHP hala oylarını arttırıp iktidar alternatifi olamıyor.

CHP ilk seçimde iktidar, en azından birinci parti olamazsa bırakın istifa etmeyi, Japonlar gibi HARAKİRİ’ de yapsa HALK, BAYKA’ lı asla affetmeyecektir.

BERGAMA – KUZEY EGE GAZETESİ - NİSAN-07

Hiç yorum yok: