3 Mart 2008 Pazartesi

YA ÇALIŞIN, YA BIRAKIN

Ülkemizde kimde, nerede sorun yok ki? İşçi, köylü, çiftçi, memur, esnaf hep yakınıyor. Nereye gitsen bir konuş bin ah işit. Siz ana muhalefet partisi ve tek iktidar alternatifi partinin (öyle olmalı) liderisiniz. Ama Ankara’da ne gibi işleriniz var bilemiyorum ki hiçbir yere gittiğiniz yok.
Her salı günü TRT 3 de naklen verilen gurup toplantınızda çok ateşli konuşmalar yapıyorsunuz. Sanıyor musunuz ki herkes sizi izliyor? Başbakanın “ulusa sesleniş” konuşmalarının bile bir çok dizinden daha az dinlendiği basında yer alıyor. Vatandaş söze değil icraata bakıyor.
Birde HALK TV var. Ülkede yer yerinden oynuyor bu kanalda 40-50 yıl önceki eski filmler.
Sizin Ankara’yı bırakıp demir çarık, demir baston ile Anadolu’yu karış, karış gezmeniz lazım. İl, il, ilçe, ilçe, köy, köy adım, adım dolaşmanız lazım. Cumhuriyet, laiklik neden elden gidiyor, AKP iktidarı neler yapıyor, anlatmanız lazım. Mevsim yaz hava sıcak, kış, her taraf kar bahanesine saklanamazsınız. İstendiğinde her yere gidilebiliyor artık. Belki bir iki gün hava şartları izin vermiyor ama her zaman her istediğiniz yere gidebilirsiniz. Bak Bu hava şartlarında asker Kuzey Irak’a savaşa gitmedi mi? Doğu ve güney Anadolu’ya bile gidilemez mi? Akdeniz, Ege, İç Anadolu, kara deniz bölgesine ise her zaman gidilebilir.
Sorarım size sayın BAYKAL, GERÇEKTEN Ankara’da işiniz bu kadar çok mu? İşlerinizden başınızı kaşıyacak zamanınız kalmıyor mu? Yoksa yaşlandınız enerjiniz mi kalmadı? Sayın BAYKAL, lütfen odanızdan, Ankara’dan çıkın. İşçi sendikalarına, meslek odalarına, çiftçi örgütlerine, kamu çalışanların sendikalarına, işsiz kahvehanelerine, banka önlerinde emekli maaşı kuyruklarına, her yere gidin. Ama arkanda basın ordusu ile değil çat kapı git. Vatandaş, fabrikada, tarlada, iş yerinde, mahallesinde, sokağında görünce şaşırsın. Varsın senin bu gezilerin medyada yer almasın varsın. İnan yaptıkların kulaktan kulağa öyle bir yayılır ki, öyle ballandıra, ballandıra anlatırlar ki sen bile şaşarsın. Anlara da işin ne gez dolaş, her yere bir kez değil defalarca gidin. Pazar yerlerini gezin. Halka AKP nin neyi nasıl yanlış yaptığını anlatın. Ülkeyi nasıl bir uçurum kenarına getirdiğini açıklayın. Çiftçiyi neden tüccarın insafına terk ettiklerini anlatın.
Sosyal güvenlik yasasının nasıl çalışanların aleyhine olduğunu, emekli sandığı, Bağ – Kur ve SSK yı tek çatı altında birleştiriyorum diye emekliliği nasıl imkansız hale getirdiğini, emekli maaşlarını nasıl düşürdüğünü, ve buna bir de REFORM dediğini anlatın. Emeği ile geçinen işçi memurlarla, kendi işinde çalışanların 9000 iç günü prim ödese, 25 yılını doldursa bile, emekli olabilmek içim 65 yaşına kadar beklemesi gerektiğini anlatın. Yılda 90 gün çalışan bir kişinin 9000 iş gününü ancak 100 yılda doldurabildiğini, işe 18 yaşında girse kim 118 yaşında emekli olabileceğini anlatın. Hatta emeklilik yaşı kademeli olarak artarak. 68 yaşına çıkacağını açıklayın. Bu gün bile Devlet kurumları ve belediyeler işlerini taşerona verirken yapılan sözleşmelerde “40 YAŞINDAN BÜYÜKLER ÇALIŞAMAZ” şartı konulduğunu söyleyin.
Bütün bunları açık, açık anlatın. Kimse hastane kapılarında beklemeyecek derken sağlığı nasıl özelleştirdiklerini, bizlerden katkı payı diye ne kadar para isteneceğini söyleyin. Eskiden sosyal güvencesi olmayan kız çocukları baba veya annelerinin emekli maaşlarını devamlı alırken, şimdi 25 yaşından sonra alamayacağını anlatın. Emekli maaşı hesabında katsayı % 2,5 dan neden % 2 ineceğini, emekli maaşlarını nasıl azalacağını söyleyin. Emekli olanlar çalışırsa maaşından 300 – 400 YTL kesinti yapılacak anlatın.
Bankaların şimdiden yarıdan fazlasını yabancıların eline geçtiğini, ziraat ve halk bankasını neden satacaklarını, petrol, maden yasasını, özelleştirmeler de yapılan yolsuzlukları, Maliye bakanının bekleyen yolsuzluk dosyalarını, başbakanın, bakanların çocuklarının hangi işlerde çalıştığını, belediyelerdeki ALİ DİBOLARI anlatın. Dağıtılan kömürlerin, yiyecek torbalarının kimlere ve nasıl verildiğini, parasını kimin verdiğini, Türban yasasını, Kadınları nasıl ikinci sınıf insan gördüklerini anlatın. Ceza yasalarında hangi suçlarda indirimine gidildiğini, kimlerin cezalarının ortadan kaldırıldığını, hangi yolsuzluk dosyalarının bekletildiğini anlatın.
Anlatın sayın BAYKAL anlatın. Ama TV da değil, ayağınıza demir çarık, elinizde demir baston ANADOLUYU adım, adım gezerek her ilde, ilçede, kasabada, köyde, kahvehanede, yolda her gördüğünüze, kadın erkek, çoluk çocuk herkese anlatın. Anlamazlarsa bir daha, bir daha anlatın.
Eğer bunu yapmıyorsanız, yapamıyorsanız, yapamayacaksanız CHP GENEL BAŞKANLIĞINI BIRAKIN. Çünkü CHP başarısız olunca acısını siz değil demokratik, laik, sosyal hukuk devletine bağlı, size, partinize güvenen milyonlarca sade vatandaş çekmekte.
SAKIN BEN ÇEKİLİRSEM CHP DAĞILIR, PARÇALANIR, YOK OLUR DİYE DÜŞÜNMEYİN. GÖZÜN ARKADA KALMASIN. BUNLARI YAPABİLECEK, CHP Yİ İKTİDARA TAŞIYACAK KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE BİR DEĞİL BİNLERCE KİŞİ VARDIR. 03.03.2008

Hiç yorum yok: