29 Mayıs 2008 Perşembe

KURULTAY BİTTİ

KURULTAY BİTTİ
Ülkemizde kimde, nerede sorun yok ki? İşçi, köylü, çiftçi, memur, esnaf hep yakınıyor. Nereye gitsen bir konuş bin ah işit.

En son 1 mayıs da yapılanları gördük, biliyoruz.

CHP tek iktidar alternatifi.

Kurultay yapıldı bitti. Önümüzde yerel seçimler var.

Her salı günü TRT 3 de naklen verilen gurup toplantılarında genel başkan Deniz BAYKAL’ ın çok ateşli konuşmaları çok güzel. Taktir ediyoruz. TBMM de yapılan muhalefeti de taktir ediyoruz.

Ama sanıyor musunuz ki herkes izliyor?

Başbakanın “ulusa sesleniş” konuşmalarının bile bir çok dizinden daha az dinlendiği basında yer alıyor.

Vatandaş söze değil icraata bakıyor. Yanına kim geliyor ona bakıyor. Hatta başbakan gibi propaganda amaçlı gidip, TV gösterilse bile.

Birde HALK TV var. Ülkede yer yerinden oynuyor bu kanalda 40-50 yıl önceki eski filmler.

Artık sayın BAYKAL ve her biriniz Ankara’yı bırakıp demir çarık giyip, elinize demir baston alarak Anadolu’yu karış, karış gezmeniz lazım.

TBMM de her hafta 20 – 25 nöbetçi bırakın. Onlar ne yapılması ve söylenmesi gerekiyorsa yaparlar. Nasılsa siz ne söyleseniz de onlar kol kaldırıyor ve onların istediği kabul oluyor.

İl, ilçe örgütlerimiz çalışıyor, geziyor demeyin. İnsanlar sizi istiyor.

Siz her biriniz her gün Anadolu’yu İl, il, ilçe, ilçe, köy, köy adım, adım dolaşın. Cumhuriyet, laiklik neden elden gidiyor, AKP iktidarı neler yapıyor, anlatın.

Sorarım size sayın gerçekten Ankara’da çok mu işiniz var?

İşçi sendikalarına, meslek odalarına, çiftçi örgütlerine, kamu çalışanların sendikalarına, işsiz kahvehanelerine, banka emekli maaşı kuyruklarına, her yere gidin.

Ama arkanızda basın ordusu ile değil çat kapı gidin. İnsanları kahvede, evinde bulamazsanız fabrikaya, tarlaya, iş yerine gidin. Sizi karşısında aniden görünce şaşırsın.

Varsın bu gezileriniz medyada yer almasın.

İnan yaptıklarınız kulaktan kulağa öyle bir yayılır ki, öyle ballandıra, ballandıra anlatırlar ki siz bile şaşarsınız.

Halka AKP neyi nasıl yanlış yapıyor anlatın.

Ülkeyi nasıl bir uçurum kenarına getirdiğini açıklayın.

Çiftçiyi neden tüccarın insafına terk ettiklerini anlatın.

Sosyal güvenlik yasasının REFORM değil MEZARDA EMEKLİLİK yasası olduğunu anlatın.

Bankaların şimdiden yarıdan fazlasını yabancıların eline geçtiğini, ziraat ve halk bankasını neden satacaklarını, petrol, maden yasasını, özelleştirmeler de yapılan yolsuzlukları, Maliye bakanının bekleyen yolsuzluk dosyalarını, başbakanın, bakanların çocuklarının hangi işlerde çalıştığını, belediyelerdeki ALİ DİBOLARI anlatın.

Dağıtılan kömürlerin, yiyecek torbalarının kimlere ve nasıl verildiğini, parasını kimin verdiğini, Türban yasasını, Kadınları nasıl ikinci sınıf insan gördüklerini anlatın.

Ceza yasalarında hangi suçlarda indirimine gidildiğini, kimlerin cezalarının ortadan kaldırıldığını, hangi yolsuzluk dosyalarının bekletildiğini anlatın.

Partinin programında her şey var. Bu gün uygulanan zenginin daha zengin, fakirin daha fakir yapan politikalardan başka yapılacak şeylerin olduğunu anlatın.

“CHP, İKTİDAR OLMAK İSTEMİYOR” dedikodusunu yalan olduğunu anlatın.

Eğer bunu yapmıyorsanız, yapamıyorsanız, yapamayacaksanız çekilin. Bırakın , CHP Yİ İKTİDARA TAŞIYACAK yeni kadrolar gelsin. “YOK” demeyin KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE BİR DEĞİL BİNLERCESİ VAR.

ÇÜNKÜ SiZLER ve CHP BAŞARISIZ OLUNCA ACISINI PARTİNİZE GÜVENEN OY VEREN MİLYONLARCA SADE VATANDAŞ ÇEKİYOR. 01.05.2008-İbrahim BAYTAK– BERGAMA

Hiç yorum yok: