16 Temmuz 2008 Çarşamba

NE DEĞİŞSİN?

Ülkemizin en büyük sorunu ne? İŞSİZLİK, YOKSULLUK YOLSUZLUK,

ZENGİNİN DAHA ZENGİN, YOKSULUN DAHA YOKSUL OLDUĞU DÜZEN.

Peki bunun sorumlusu kim veya ne?

DEMOKRATİK LAİK CUMHURİYET REJİ Mi Mİ?

Yoksa BOZUK DÜZEN Mİ?

İŞSİZLİK, YOKSULLUK, YOLSUZLUK, ZENGİNİN DAHA ZENGİN, YOKSULUN DAHA YOKSUL OLDUĞU, YOLSUZLUK YAPANDAN HESABIN SORULAMADIĞI,

Bu bozuk düzen nasıl değişecek? Yerine ADİL DÜZEN nasıl gelecek?

AKP ye, 2002 seçimlerinde % 34, 22 temmuz 2007 seçimlerinde % 47 oyu neden aldı?

İŞSİZLİK, YOKSULLUK, YOLSUZLUĞA son versin, ZENGİNİN DAHA ZENGİN, YOKSULUN DAHA YOKSUL OLDUĞU düzen değişsin, YOLSUZLUK YAPANDAN HESAP SORULSUN diye,

Peki, Anayasayı bile değiştirecek bir çoğunlukla 5,5 yıldır iktidarda olan AKP ne yaptı?

“İŞSİZLİK, YOKSULLUK, YOLSUZLUK” ile,

Devlet olanaklarını da kullanarak çete oluşturan, rüşvet şebekeleri ile,

Zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul olduğu bozuk düzeni ile mücadele etti mi?

Anayasa ve yasalarda değişiklik yaparak;

Demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığını egemen kıldı mı?

Yargıdan siyasetçilerin elini çekmesini sağladı mı?

Yolsuzluk yapanlardan hesap sormak için dokunulmazlıkları kaldırdı mı?

Demokratik olmayan, lider sultasının olduğu Siyasi partiler yasasını değiştirdi mi?

Kimin milletvekili olacağına millet değil lider değil, milletin kendisi karar versin diye anayasa ve yasalarda değişiklik yaptı mı?

Çalışanların çoğu sigortasız, sendikaya üye olan işçiyi işten atılıyor diye Anayasa ve yasalarda değişiklik yaparak sigortasız işçi çalıştırana, sendikaya üye oldu diye işçiyi işten atan işverene ağır cezalar mı getirdi?

Tüm çalışanlara grevli, toplu sözleşmeli sendikal hak mı verdi?

Ülkemiz toprakları çok verimli ve tarımda dışa bağımlı olmamalıyız, diye tarıma, hayvancılığa destek mi verdi? Kooperatifçiliği mi destekledi?

Dışa bağımlı sanayileşme, dışa bağımlı enerji yatırımları, dışa bağımlı ulaşıma karşı yeni ekonomi politikaları mı belirledi?

Hiç birini yapmadı. Eğer bunları yapsaydı Kim karşı çıkardı?

Bu bozuk düzenden çıkarı olan, aracı, tefeci, hiçbir üretim yapmadan paradan para kazanan sadece “BİR AVUÇ KİŞİ” karşı çıkardı.

Bunları yaptı diye kimse AKP kapatılmasını ister miydi? HAYIR.

Bu bozuk düzeni değiştirip ADİL DÜZENİ getirecek diye çıkarı bozulanlar para ve uluslar arası güçlerini kullanarak yasadışı örgütlenmelere girip darbe, terör yaparak demokrasiye son vermek, iktidarı devirmek isteyenler olsa,

AKP ye oy veren veya vermeyen “MİLYONLARCA KİŞİ MEYDANLARA ÇIKAR İKTİDARA SAHİP ÇIKARDI.

Ama AKP iktidarı bunların hiç birini yapmadı. Bozuk düzeni değiştirmedi.

“İŞSİZLİK, YOKSULLUK, YOLSUZLUĞU” önlemedi. rüşvet şebekeleri ile mücadele etmedi. Zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul olduğu bozuk düzeni değiştirmedi. İnsan haklarını, hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsızlığını egemen kılmadı. Yargıdan siyasetçilerin elini çekmesini sağlamadı. Yolsuzluk yapanlardan hesap sormadı, dokunulmazlıkları kaldırmadı. Siyasi partilerde lider sultasına son vermedi. Kimin milletvekili olacağına liderin değil, milletin karar vermesini sağlamadı. Sigortasız çalışmayı yasaklamadı. Sendikaya üye oldu diye işten atılmayı engellemedi. Tüm çalışanlara grevli, toplu sözleşmeli sendikal haklar vermedi. Çiftçiye köylüye, tarıma, hayvancılığa, Kooperatifçiliğe destek vermedi.

Dışa bağımlı sanayileşme, dışa bağımlı enerji yatırımları, dışa bağımlı ulaşıma karşı yeni ekonomi politikaları belirlemedi. IMF ve emperyalist ülkelerden borç aldı. Dahası 85 yıllık cumhuriyetimize mal olmuş büyük dev tesisleri yabancılara nerede ise bedavaya sattı. Hiçbir yatırım yapmadı. Buna rağmen ülkemizin dış borcu 5,5 yılda 2 ye katlandı.

Daha da önemlisi bu bozuk soygun düzeninin sorumlusu olarak, “DEMOKRATİK LAİK, SOSYAL HUKUK DEVLETİNİ yani REJİM” gösterip rejimi değiştirerek, yerine İslam cumhuriyetini getirmek istedi.

Bir çok acil sorun dururken TÜRBANI üniversitelerde ve daha sonra orta öğretim hatta ilk öğretim ve kamuda serbest bırakmak için anayasada değişikliği yaptı. Devletin bütün kadrolarına kendi yandaşlarını atadı.

Bütün bu yapılanlara karşı çıkan herkesi de “DEMOKRASİYE, İKTİDARA SON VERECEK” darbeci diye damgaladı. İktidar gücünü kullanarak sırf muhalefet yapıyor diye, gerçek demokrasi yanlısı aydın, gazeteci, iş adamı, akademisyen saygın onlarca kişiyi sabah erken saatlerde evine, işyerine baskın yaparak tutuklatıp, bir yıldan fazla bir süre neden suçlandıklarını bile söylemeden hapiste attırdı.

İşte bu nedenle AKP ye 16 milyon kişi oy verdiği halde kapatma davası açıldığında:

Kendi yandaşları dışında hiç kimse SAHİP ÇIKMADI, ÇIKMIYOR ve ÇIKMAYACAK.

DARBE YAPACAKLAR, DEMOKRATİK DÜZENİ YIKACAKLAR dediğine yine kendi yandaşları dışında onlara hiç kimse İNANMADI, İNAMIYOR, İNANMAYACAK. 16.07.2008

Hiç yorum yok: