4 Eylül 2008 Perşembe

ÜLKEMİZİN % 99 U MÜSLÜMAN YOLSUZLUKLARI KİM YAPIYOR?

Ülkemizin % 99 u Müslüman ama yolsuzluktan geçilmiyor. Toplum olarak dünya işlerinden çok öbür dünya ya önem veriyor, okuldan çok cami, mescit, kuran kursu açıyoruz.
Ramazan aylarında her yerde “medya dâhil” etkinliklerine, ibadetlere, hayır ve yardımlara bakıp, bu kadar inançlı bir toplumda neden bu kadar çok;
Rüşvet, Hırsızlık, avanta, gasp, yalan, dolan, sahtekârlık, stokçuluk, var?
Bozuk, hileli gıda maddelerini satan, fahiş kârlarla yoksulları dolandıran, demiri, çimentoyu çalıp masum insanlara mezar olan çürük binaları yapan, bütün yeşil alanları, doğal kaynakları, imar düzenlemeleri ile kentlerimizi yağmalayan “Ecnebi ülkelerdekinin beş katı” yüz kızartıcı suçlara karışanlar neden bu kadar çok?
Hadi yasal cezadan korkmuyorlar, % 99 u Müslüman ve dindar olan insanlarımız “GÜNAH ve HARAM” dan da mı korkmuyorlar? “AHİRETE, YAPTIKLARININ HESABININ SORULACAĞINI” akıllarına mı getirmiyorlar, yoksa buna inanmıyorlar mı?
Müslümanlık sadece inanç ve ibadet midir? Doğruluk, dürüstlük gerekmez mİ?
Ramazan günlerinde, tertemiz yüreğiyle görkemsiz iftar sofrasına oturan, alnının teri ile kazandığı ekmeğini bölen, aklı ile inancını tam, vicdanı rahat insanlarımız bunları görmüyor, bilmiyor mu?
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞIMIZA, Müftülerimize, Basında, TV de ve medyada her gün boy gösteren din adamlarımıza sormak istiyorum?
En önemsiz konuda fetva yayınlıyorsunuz da neden bu konuda hiç sesiniz çıkmıyor? Neden camilerde Cuma hutbelerinde bu konuda cemaate bir şey denilmiyor?
Neden yasal veya kaçak kuran kurslarında, devletin, tarikat ve cemaatlerin yurtlarında çocuklarımıza bunalar anlatılmıyor?
Yok, anlatılıyor diyorsanız;
SORUYORUM;
NEDEN CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKANI, BAKAN VE MİLLETVEKİLLERİ, ÜLKENİN % 99 U MÜSLÜMAN VE BU KADAR DİNDAR OLAN BİR ÜLKEDE, NEDEN BU KADAR ÇOK RÜŞVET, YOLSUZLUK, HIRSIZLIK, SAHTEKARLIK, YALAN, DOLAN, AVANTA VE GASP VAR? 04.09.2008

Hiç yorum yok: