7 Şubat 2009 Cumartesi

DAVOS

ABD, dünyada en büyük emperyalist (sömürücü) bir ülkedir. Orta doğu da onun jandarması İsrail’dir.

1950 den bu yana Filistin topraklarını işgal ederek topraklarını genişletmiştir.

Orta doğudaki Arap ülkelerinin hiç birinde demokrasi yoktur. Hepsi de (ABD karşıtı İran ve Suriye dışında) ABD ye muhtaçtır. Bu nedenle halkları İsrail’e karşı olmasına rağmen bu ülke yönetimleri İsrail’in yaptıklarına ses çıkarmamaktadır.

Türkiye’de halk ABD nin Afganistan ve Irak’ı işgaline, İsrail’in, Filistin’i işgaline, son GAZZE dahil bütün yaptığı katliamlarına karşıdır.

Ancak bu güne kadar AK PARTİ dahil bütün iktidarlar, İsrail ile iyi geçinmiş, ikili anlaşmalar yapmış, İsrail’in Filistin’de yaptıklarına sessiz kalmışlardır. ABD ve İsrail’in ülkemizdeki üsleri ve hava sahamızı kullanmasına iznin vermişlerdir.

AKP iktidarı, ABD nin emperyalist, işgalci Büyük Ortadoğu politikasını uygulamasında İsrail ile birlikte eş başkan olmuştur.

Bütün buna rağmen, DAVOS’ da İsrail’in GAZZE de yaptığı insanlık dışı son katliamlarına başbakan “hangi nedenle olursa olsun” karşı çıkmış hatta açıkça ”İSRAİL CUMHURBAŞKANINA ÖLDÜRMEYİ ÇOK İYİ BİLİRSİNİZ” demiştir.

Bu güne kadar İsrail yaptığı katliamlara karşı çaresiz kalan, Arap ülkelerinin ve ülkemizin insanları başbakanın bu çıkışını alkışlamış, onu DAVOS FATİHİ ilan etmiştir.

Başbakanın dediği gibi “güçlü olan her zaman haklı değildir. Haklı olan her zaman güçlüdür.”

Ama ne yazık ki adaletsiz bir dünyada yaşıyoruz. Maalesef güçlü olan her zaman istediğini yapıyor. Bu gün de ABD kendini dünyanın tek gücü olarak görüyor. Bütün dünyayı, BM ri bile dinlemeden istediğini yapıyor.

AB dahil hiç kimse ABD nin yaptığı adaletsizliklere karşı duramıyor.

Başbakan ERDOĞAN’ ın DAVOS da İsrail cumhurbaşkanı PERES’ e söylediklerine alkış tutan ülkeler kendileri ayni şeyi yapmıyorlar.

Başbakan Erdoğan, herkesin hissiyatını dile getirip İsrail’in katliamına karşı çıkarken ayni zamanda ABD ye de karşı şıkmış olmuyor mu?

Türkiye olarak “EKONOMİK YÖNDEN BAĞIMSIZ MIYIZ?”

“ABD YE, IMF YE, AB YE, ERMENİ TASARISININ ABD KONGRESİNDE RET EDİLMESİ İÇİN İSRAİL’E” muhtaç mıyız?

Atatürk’ün;

“EKONOMİK YÖNDEN BAĞIMSIZ OLMAYAN ÜLKELER, SİYASİ YÖNDEN DE BAĞIMSIZ OLAMAZLAR.” Sözünü aklımızdan çıkarmayalım. 01.02.2009

Hiç yorum yok: