7 Nisan 2009 Salı

BAŞKASI GELSİN

Cumhurbaşkanı sayın Abdullah GÜL, 2004 yerel seçimleri öncesinde başbakan iken Bergama’ya geldiğinde;

“RAŞİT ÜRPER, İstanbul’da üniversiteden bizim arkadaşımız, kendisine kefilim onu seçerseniz Bergama’ya iyi hizmet eder, biz de her konuda yardımcı oluruz” dedi.

Bunun üzerine, “Bergama, güzelleşecek, kalkınacak, işsizlik sona erecek, biz ve çocuklarımız iş aramak için Bergama’dan başka illere gitmek zorunda kalmayacağız" diye seçmenler RAŞİT ÜRPER’ e oy verdi belediye başkanı yaptı.

RAŞİT ÜRPER Bergama’ya seçilen en şanslı belediye başkanı oldu.

Çünkü partisi “Ak Parti” anayasayı bile değiştirecek çoğunlukla iktidardaydı. Başkanın sınıf arkadaşı sayın Abdullah GÜL, önce başbakan sonra başbakan yardımcısı, sonra da Cumhurbaşkanı oldu.

Ama HEYHAT.

Sayın başkan RAŞİT ÜRPER “ trilyonlar harcadık, Bergama’yı ayağa kaldırdık” dese de hiç kimse bunun farkında değil.

Bergama’ya gelen trilyonlar kimin cebine aktı? Kimler yararlandı? Bilinmez, ama sade vatandaşların hiç biri aktığı söylenen trilyonlardan da, yapıldığı söylenen hizmetlerden de zırnık yararlanamadı. (İhalelere kimler girdi? Kimler kazandı, Bergamalı mı yabancı mı?)

Bergama’da 5 yılda yapılan;

Ana cadde de cam gibi kaygan ızgaralardan memnun musun?

Şehir içinde tamamı kazılıp yapılan yol ve kaldırımlardan memnun musun?

Şehir içi trafikten memnun musun?

İzmir – Çanakkale çatısına taşınmasını dört gözle beklediğin şehirler arası garajdan memnun musun?

Komşu ilçelerden ve köylerden gelen otobüs ve münübüslerin İlçe merkezine girmesinin yasaklanmasından memnun musun?

Yeni Pazar yerinden memnun musun?

Aylarca halkın şikayetlerine kulak tıkadıktan sonra seçimlere bir hafta kala semt pazarı açmasında başkanın samimiyetine inanıyor musun?

SÜMERBANK TEKSTİL FABRİKASI Belediyemize devredildi diye davul zurna çalıp tören düzenlemedi mi? Fabrikayı çalıştıracağım, işe alacağım diye 10 binden fazla kişiden dilekçe almadı mı? Fabrikayı kiraladığı kişi çalıştırdığı işçilerin parasını vermeden kaçmadı mı? Hatta 250 bin TL elektrik parasını da borç takmadı mı? Elektrik paraları bizim paralarımızla ödemek zorunda kalmadı mı?

Bergama’ya gelen sayın Başbakanının trilyonlar harcayarak yaptığını söylediği ve açılışını yaptığı 98 (yazı ile - DOKSAN SEKİZ) tesisin gerçek olduğuna inanıyor musun?

Açılışını yapmaya geldiği tesislerin gerçek olmadığını Bergama Cumhuriyet meydanının boş olduğunu görünce başbakanda anlamış olmalı ki;

Başbakan gider gitmez fısıltı gazetesi çalışmaya başladı “başbakanın Belediye başkanı RAŞİT ÜRPER’ e bu kadar insan mı toplayabildin? Hiç mi çalışmadın? Sana trilyonlar gönderdik, bu paraları ne yaptın? “ dediği söylentileri yayıldı.

Bu söylentileri belediye başkanı “YALAN, Başbakan mitinge değil tamamlanan tesisleri açmaya geldi dedi. Kimseye duyuru yapmadık, insanlar kendiliğinden geldi” dese de buna kimseyi inandıramadı.

Peki gerçekten Bergama’ya trilyonlar geldiyse başkan bu paraları nereye harcadı?

5 yılda hangi 98 büyük yatırım ve hizmetleri yaptı? Bergama’nın hangi cephesini nasıl değiştirdi? Bergama’yı nasıl ayağa kaldırdı?

Seçim broşürüne bakıyoruz (Tamamı zaten 15 – 20 tane) yaptım dediklerinin çoğu eski başkan zamanında yapılmış. Gerisi nerede? Kimse bilmiyor.

“ŞİMDİ DE, HİZMETE DEVAM, YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR” Diye yeniden bizden oy istiyor.

Yaptıklarından memnunum, Bergama’yı ayağa kaldırdı diyen var mı?

Ben duymadım.

29 mart 2009 yerel seçimlerinde anlaşılıyor ki Bergama seçmeni büyük oranda

“MACERAYA DA, AKP ye de RAŞİT ÜRPER’E OY YOK” DİYECEK. 24.03.2009

Hiç yorum yok: