31 Ocak 2008 Perşembe

BERGAMA'NIN YOLLARI TAŞTAN

Çocukluğumda Bergama' nın yolları döşeme taşı idi. Ana cadde olarak sadece istiklal meydanından İzmir garajına kadar olan tek bir caddesi vardı. Bu caddenin yolları da Eğri göl tepesinden çıkan siyah granit taşlarındandı. Ne zaman ki Kozak taşları keşfedildi, Belediye başkanlarımız yol yapma yarışına girdi. Birkaç yılda bir yollar ve kaldırımlar kazılıyor ve yeniden yapılıyor. Öyle bir hale geldi ki belediye başkanlığında başarı yol yapmakla ölçülür oldu. Şimdi çok daha farklı, sağlam, bozuk tüm yollar kazılıp yeniden yapılıyor. Yollar daralıp kaldırımlar genişliyor.

İŞTE BUNA VATANDAŞIN AKLI BASMIYOR.

Her yerde yolları genişletirlerken Bergama'da neden yollar daraltılıyor? Kaldırımların bu kadar geniş olması İzmir'de belki gerekli olur ama Bergama'da buna gerek var mı? Esnafın işgalinden kurtarılsa kaldırımlar yeterli olmaz mıydı? Peki bu şekilde İYİ Mİ OLACAK? Diye sorduğunuzda; Büyük çoğunluk GÖRECEĞİZ dese de ardından HAYIR diyor.

Geçen gün meydandaki çalışmalara bakan biri BU YAPILANLAR BERGAMA'YA İYİLİK DEĞİL KÖTÜLÜKTÜR dedi.

Yapılan yollara bakalım. Bankalar caddesi bitti. Yol ve cepler kullanılıyor. Esnaf ve vatandaş memnun mu? Hayır. Esnaf diyor ki; hiç kimse ölçmedi mi? cepler küçük yapılmış taksiler bile sığmıyor. Kamyonet, dolmuşlar zaten sığmaz. Kaldırımlar çok yüksek ve özürlülerin inip çıkacağı yerler yapılmamış.

Peki Ceplere araçları kim koyuyor? Çarşı esnafı sabahtan araçları ile geliyor. Cep otoparklara araçlarını koyuyor. Eğer aracı yoksa veya getirmemişse dükkanın önüne sandalye veya pano koyuyor. Sanki orası onun özel mülkü gibi kimseye araç koydurmuyor. Vatandaş iş için bankaya veya bir dükkana geldiğinde aracını koyacak yer bulamıyor. Ne yapsın araçların arkasına park ediyor. Bu da yolu tıkıyor. Bu durumda sık, sık kavgalar gürültüler eksik olmuyor.

Her yerde böyle olacak. Çünkü kural yok, denetim yok.

Bu cep otoparklar ihaleye verilecek, bu yöntemle belediye para kazanacak. Ne kadar ücret alınacak? Araçlar günlük mü, saatlik mi duracak? Peki esnaf otoparka abone olur ve cep otoparkında yer kalmazsa, çarşıda işi olan vatandaş aracını nereye koyacak?

Kaldırımlara gelelim. Çok geniş, bazı yerlerine ağaç, çiçek dikilmiş. Fakat işyerleri bu kaldırımları yine işgal edecek. Daha çok mobilya, çanta, oyuncak, her türlü eşya konacak. Bunu kim engelleyecek? Bu güne kadar kimse engelleyemedi, bundan sonrada engellenemeyecek.

Meydana gelelim. GALENOS caddesi neden o kadar dar?

Ortadaki göbek neden o kadar büyük? Dönüş yok, girdin mi yola devam. Halbuki bu cadde hastaneye gidiyor. Geniş ve refah olması gerekmez mi?

Mahalle aralarına gelelim. Cepler araçlara küçük ve yetersiz. Yollar çok dar ve cepler yetersiz olduğu için yine yol kenarlarına park ediliyor. Üstelik bazen çift taraflı park ediliyor. Cadde ve sokaklara girişler çok dar.

Biten cadde ve sokaklarda bir çok ufak tefek de olsa eksikler var. İşçilik çok kaba ve ilk yapılan yollar ve kaldırımlarda belli oluyor. Bir çok artık malzeme yol kenarlarında duruyor. Çalışan işçiler hiçbir özen göstermediğinden çalışmalar devam ettiğinden bu yana hemen her gün ya su borusu patladı ya da elektrik ve telefon kabloları koparıldı.

DAHASI İŞ ÇOK UZADI, VATANDAŞ KARAKIŞDA ÇAMUR DERYASINDA KALDI.

Her şey bittikten sonra en büyük zorluklardan biri de Pazar yerinin aldırılmasında yaşanacak. Pazarcılar yeni Pazar yerine gidecek mi? Gitmezlerse ne olacak? Güvenlik güçleri ile mi Pazar kurulması engellenecek? Bunun için pazarcılarla görüşmeler yapılıp anlaşmaya varıldı mı? Az değil 1000 den fazla pazarcı esnafı var.

UZUN LAFIN KISASI: Bergamalılar bu yolları içlerine sindiremiyor. Eskisinden iyi olacağına inanamıyor. Hatta kısa süre sonra kazılıp eski haline dönüleceğini düşünüyor. Harcanan milyonların hesabının sorulacak mı diye soruyorlar? 2006

9 yorum:

Adsız dedi ki...

bergama nın yollar küçük olmuş.bergama belediyesi başkanı çok salak neden bakalım hastane uzak gitti.yollar küçük yapmış, arabalar park etme yoktur.asılda bergamamınız çok güzel başkan birşey yapmamış.tek parti vardır.milliyetçi hareket partisi bergama nın yollar düzeier..
61.hükümet milliyetçi hareket......
bergama belediyesi M.H.P

Adsız dedi ki...

sayın,başkanım
sen bergama için yaptı.birşey yapmadı.söylüyorum bergama nın yollra değişti.hastane yeri değişti,pazar yeri değişti,bergama da birşey yoktur.söylüyorum sinema,aile cafe,iş sahası bundan yoktur.....başkanum sen belediyes başkan adayı olma.....
çünkü bergama güzel degildir........

Adsız dedi ki...

ülkücülük şereftir,şerefin tavizi olmaz adamın adamı degil, davanın adamıyız.
ülkücü hareket
bergamalı ülkücüler
herkese selam
ben bergamalı burak
61.hükümet milliyetçi hareket
biz ülkücü yüz biz milliyetçi yiz biz vatanı seviyoruz...
hersey vatan için,.......

Adsız dedi ki...

güzel bergama dır.neden güzel bergama bizim bergama dır,ancak bergama nın yollar küçük olmasadır.daha güzel bergama oluyor,önümüzde belediye seçim var söylüyorum halka akp ye atmayınız.mhp ye at güzel bergamanımız kazan.çünkü bizim bergama dır.başka bergama yoktur.çevremizi temiz tutalım.yani bergamanımız temiz tutalım,bergama kermesi geliyor 72.yaşında kutlu olsun herkese selam sayın başkanım selam söylüyorum bergamalı burak ................ tüm halka selam söylüyorum,bütün bergama seviyorum.herkese iyiakşamlar..............

Adsız dedi ki...

bergama nın en büyük ailesi şahinlerdir.beş gruplar ayrılır,yusuf şahin,sevinç şahin,coşkun şahin,burak şahin,gül şahin bunlardır.EN BÜYÜK ŞAHİNLER AİLESİDİR,BAŞKA AİLE YOKTUR.beş tane kamyonlar,evler,otobüsler var.EN BÜYÜK ŞAHİNLER AİLESİDİR.....
HERKESE SELAMLAR
BURAK ŞAHİN
buraksahin89@hotmail.com
www.hotmail.com

Adsız dedi ki...

bergama isterse olur
ege tv mhp düşmanlığı yapıyor,
mhp bergama ilçe başkanı m.emin yaramış,ilçe binasıda yaptığı basın açıklamasında mhp ye karşı ambargo uygulayan bir kısım medya kuruluşları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
EGE TV Yİ kamu görevi yapan ve sosyal sorumluluğununun farkında bir medya kuruşu olarak görmeyi arzulardır diyen yaramış uzun zamandan beri partimize yayın ambargosu koyan bu televizyon kuruluş işi MHP düşmanlığına vardırmıştır. şeklinde konuştu.
MHP BERGAMA İLÇE BAŞKANLIĞI NDAN KAMUOYUNA DUYURU
BERGAMA İSTERSE OLUR
WWW.MHPBERGAMA.ORG.TR
DÜNYAYA TEK BİR CEVAP YETER
AKP YE TEK BİR CEVAP YETER
TEK BAŞINA MHP
BERGAMALILAR İSTERSE OLUR
MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ
BİZ TÜRK ÜZ...........
TÜRKİYE İSTERSE OLUR...
YAZAN BURAK ŞAHİN

Adsız dedi ki...

DÜNYAYA TEK BİR CEVAP YETER
TEK BAŞINA MHP
AKP YE TEK BİR CEVAP YETER
TEK BAŞINA MHP
BERGAMA İLÇE BAŞKANLIĞI
M.EMİN YARAMIŞ
BERGAMA İSTERSE OLUR..............

Adsız dedi ki...

TATLI BABACIĞIMA SABAH YAĞAN ÇİĞ KADAR SAF AKŞAM GÜN BATIMINDA İSE RÜZGAR KADAR ÇILGIN OKYANUSUN DERİNLİKLERİNDEKİ İNCİ KADAR GÜZELSİN.
BABALAR GÜNÜNÜ KUTLUYORUM...
BÜTÜN BABALAR GÜNÜN KUTLU OLSUN....
ÇOCUKLAR SÖYLÜYORUM BABALAR GÜNÜN UNUTMAYINIZ......

Adsız dedi ki...

YUSUF ŞAHİN
EV 02326335981
CEP 05554013441
MHP İLÇE BAŞKANI YUSUF ŞAHİN
MHP İLÇE BAŞKAN YRD. M.EMİN YARAMIŞ


MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ
MHP İLÇE BAŞKANLIĞI