31 Ocak 2008 Perşembe

TELEFERİĞE HAYIR

Bütün işler bitti şimdi “Ayvaz Aliden (ASKLEPİON) Kaleye“ TELEFERİK yapılacak. Belediye meclisinde temsilcisi bulunan hiç parti karşı çıkmadığı gibi destek vermiş bu teklife. Belediye başkanı ve siyasi partilere bir önerim var. Belediyenin önüne sadece bir gün için bir masa koysunlar. Birde sandık. Masada “Teleferiğe evet” ve “Teleferiğe hayır” diye yazan kağıtlar olsun. Gelen geçenler bu oylardan birini kullansın. Eğer kendi yandaşlarını (bindilmiş kıtaları) getirip oy kullandırmaz, gerçekten dürüstçe bu oylama yapılırsa görülecektir ki sonuç % 90 “TELEFERİĞE HAYIR” çıkacak.

Hep merak ederim. Başkanlar böyle işleri yaparken kime danışır? Teleferiğe kim binecek? Deniyor ki turistler binecek. Turistler Bergama’ya turlarla ve otobüslerle geliyorlar. ASKLEPİON, Kaleye otobüslerle gidiyorlar. Tur şirketleri veya turistler neden teleferiğe para versinler? Teleferikten geçerken izleyecekleri çok güzel manzaralar mı var? Teleferik olunca daha fazla turist gelecekmiş. Sanki başka hiçbir yerde teleferik yok, sırf teleferiği görmek ve binmek için Bergama’ya akın, akın gelecekler. Fazla turist gelmesini istiyorsak teleferikten önce yapacak daha önemli işler ver. Küplü hamamın, çukur hamamının Restorasyon yapılacak diye oradaki dükkanlar boşaltılmıştı. Neden yapılmıyor? Arastada dükkanlar restore edilecek, turistik eşya satan dükkanlar yapılacaktı o ne oldu? Kale mahallesindeki her bina restore edilse, pansiyona dönüştürülse teleferikten daha yararlı olmaz mı? Bırakın olmayacak işlere “Amin” demeyi Başkanım. Ne olursunuz bizlerin zar, zor ödediğimiz paraları boş yere israf etmeyin. “kredilerle yapacağız” diyorsanız borç yine bizim cebimizden çıkacak, ama bu paraların harcanarak yapıldığı şeyler hiçbir şeye yaramayacak. Nasıl ki yaptığınız tek yönlü yollar hiçbir işe yaramadığı, trafiği daha da zora soktuğu gibi.

Sayın meclis üyelerine de bir çağrım var. Başkan ile ayni partiden iseniz Başkan istedi diye her şeye evet demeyin. Muhalefette iseniz muhalefet olsun diye ve parti istedi diye her şeye hayır demeyin. Bazı meclis toplantılarına katıldım. Öneri veya komisyon kararı okunuyor kabul edenler, etmeyenler oylama tamam. Aleyhte veya lehte konuşan yok. Bazı ufak şeylerde tartışma olmaması normal. Ama önemli konularda başkanın partisinden bazı üyelerin kalkıp bu öneri veya teklife neden destek verdiğini anlatması lazım. Denilebilir ki biz aramızda tartıştık, desteklemeye karar verdik. Doğru olabilir. Ama o konuşmalar kapalı kapılar arkasında yapıldı. Hani her şey şeffaf olacaktı? Bir de herkese açık mecliste kişisel olarak neden destek verildiği açıklanmalı. Muhalefet de karşı çıkış nedenlerini hep söyler de neden destek verdiklerini de söylemeliler.

Bütün alınan kararlar, yapılan işlerden sadece başkan sorumlu değil. Bütün meclis üyelerinin sorumluluğu var. Ben hayır oyu verdim diyenlerde sorumluluktan kurtulamaz. Eğer hesap sorulursa “madem ki yanlış olduğunu biliyordun, hayır oyu verdin de iptali için neden yargıya gitmediniz?” diye sormazlar mı?

Seçilmek, koltuklara oturmak iyidir ama sorumluluklarını yerine getirmek zordur. Bu güne kadar yapılan işler için hiç kimseden hesap sorulmamış olması bundan sonrada sorulmayacak anlamına gelmez. 19.09.2006

Hiç yorum yok: