30 Ocak 2008 Çarşamba

EN YAKICI SORUN

Evet; demokratik, laik cumhuriyet devleti yerine şeriat düzeninin egemen olacağı İslam devletini kurulması, irtica-gericilik tehlikesi var. Hatta değişik kimlik ve uygarlıkların temsilcisi olan ve binlerce yıldır birlikte yaşayan Anadolu halkının barış içinde birlik ve beraber yaşaması yani ülke bütünlüğünün tehlikede olduğu kaygısında olanlar her geçen gün artmakta. Peki bu tehlikeyi önlemenin yolu nedir?

Muhalefette bulunan partiler 4 yıldır iktidarda olan AKP zamanında bu tehlikelerin arttığını söylemekteler. Bu tehlikelerin ortadan kaldırılması için kendi partilerinin iktidara gelmesi gerektiğini söylemekteler. Özellikle ana muhalefet partisi CHP ve lideri laik, demokratik cumhuriyetin tehlikede olduğunu ve bunun için halkın ilk seçimde Atatürk’ün kurduğu CHP ye oy vereceğini ve iktidar yapacağını ummakta.

Ancak halk ise, irtica-gericilik, terör ve bölücülük tehlikelerini kabul etse de en yakıcı sorunun, İŞSİZLİK, YOKSULLUK, YOLSUZLUK olduğunu söylemekte. Yapılan anketlerde güvenilir kişi ve kurumlar arasında politikacılar ve siyasi partiler en altlarda çıkmakta. 4 yıllık iktidarı sırasında AKP yıprandı, oy kaybediyor, peki muhalefet partilerinin hiç biri neden oylarını arttıramıyor? Neden anketlerde oy oranları AKP nin üzerinde çıkmıyor?

Çünkü, muhalefet partileri, var olan sorunların çözümü için alternatif bir program üretemiyor. Çünkü, yaptıkları tek şey sadece iktidarın yaptıkları yanlışları dile getirmek. Çünkü, halkın en yakıcı sorunları içinde öncelikli olarak İŞSİZLİK, YOKSULLUK ve YOLSUZLUK en acil olduğunu unutmaları.

Eğer, CHP ve diğer muhalefet partileri “HALK ARTIK AKP ye OY VERMEZ, BİZE VERİR” diye düşünüyorlarsa çok fazla yanılıyorlar. AKP kesinlikle oy kaybecek, ama kaybettiği oylar muhalefet partilerine gitmeyecektir. CHP, DYP; ANAVATAN, MHP, DSP ve diğer muhalefet partileri öncelikle İŞSİZLİK, YOKSULLUK ve YOLSUZLUK sorunlarını çözeceklerine halkı inandıramazlarsa AKP den kaçan oylar ve önceki seçimde oy kullanmayan seçmenler sandığa gitmeyecektir.

AKP kendine oy verecek seçmenlerinin tamamını sandığa götürecek, oy kullanan seçmenin en fazlasının oyunu alacak, belki bu kez % 26 değil ama % 15 oy alacak ve en fazla milletvekilini çıkaracak, oyların dağılımına göre yine tek başına iktidar olacaktır. 31.10.2006

Hiç yorum yok: