30 Ocak 2008 Çarşamba

FB KESİN ŞAMPİYON

Diyarbakır sporun düşmesi kesinleşti. Birkaç gün önce bu yıl düşmenin kaldırılacağı, ligin 21 takımla oynanacağı konusunda yasal değişiklik yapılacağı medyada yer almıştı.

09.05.2006 Salı günü CHP gurup toplantısında Deniz BAYKAL, aflara hep karşı olduklarını, konulan kuralların sık, sık değiştirilmesine karşı olduklarını, herkesin kuralları bilerek yarıştığını ve kimsenin bundan şikayetçi olamayacağını söyledi.

Ama dedi, Diyarbakır ve Samsun spora çok üzülüyorum, özellikle Diyarbakır sporun ligde kalması gerekir. Evet futbol bir spor yarışmasıdır ama esas olan sevgidir diye ilave etti. Ve devam etti. Eğer Diyarbakır spor ligden düşerse başta FB, GS, BJK, TS gibi büyük takımlar ve batı Anadolu illerinin takımları maç için Diyarbakır’a gitmeyeceğinden kardeşlik duyguları zedelenir.

Kısaca BAYKAL bu yıl ligden düşme kalksın diye verilecek yasa teklifini CHP destekleyecek dedi.
Doğuda birinci ligde takımı olmayan sadece Diyarbakır mı var? Tunceli, Hakkari, Van, Şırnak ve diğer iller ne olacak? Anadolu’da da bir çok ile gitmiyor büyük takımlar onlar ne olacak?

Erzurum da doğunun en büyük illerinden değil mi? O düşerken neden yasa çıkarıp düşme engellenmedi? Bu ayrımcılık değil mi? Diyarbakır’ı memnun ederken diğer illeri darıltmış olmaz mısınız?

Eğer FUTBOL, doğu ve güneydoğudaki sorunları bitirecekse, her kesin kavgasız dövüşsüz, kardeşçe yaşamasını sağlayacaksa, kin ve nefret yerine sevgiyi aşılayacaksa, bir yasa çıkarın “3 BÜYÜKLERİN futbol takımları YILDA EN AZ BİR KEZ DİYARBAKIRDA MAÇ YAPSIN.” Hatta voleybol, basket takımları da gelsin.

Siyasetçiler ve siyasi partiler süslü laflarla insanları aldattıklarını sanıyorlar ama yanılıyorlar. Herkes biliyor ki bütün bunların yapmalarının amacı sadece ve sadece hep oy.

SİYASETÇİLER Bazı illere hava alanları da yapmıştı. Hiç uçak inmedi, yıllardır hayvan otlatılıyor. Bu hava alanlarını neden yaptılar? Hep oy için. Yıllar önce temeli atılan trilyonlar harcanıp bitirilemeyen ve çürüyen bir çok bina sık, sık haber oluyor medyada. Bu binalara hep seçimlere yakın başlanmıştı. Peki neden? Hep oy için. Yine yıllardır temeli atılıp başlanmayan, kabası olmuş ama bitirilemeyen ve bitirilemeyecek olan bir çok fabrikalara neden başlanmıştı? Yine oy için değil mi? Buralara harcanan paralar kimin paralarıydı? Milletin trilyonları. Kimseye hesap sorabildi mi?

Birçok ilçeyi il, bir çok köyü ilçe yapan, ilk ve orta öğretim için bile yeterli binası olmayan illere üniversite kuran ve bir çok ilçeye yüksek okul ve fakülte açan siyasetçiler bunları yine oy için yapmadılar mı?
Sorarım size bunları yapan siyasetçiler ve partileri şimdi nerede? Neden oy alamadılar? Halkı bir kandırdılar, iki kandırdılar, halk baktı ki bunların hepsini oy için yapıyorlar hepsini sandığa gömdü.

Halk bunları öğrendi, siyasi partiler, yıllanmış tecrübeli siyasetçiler öğrenemediler, halkı .hala kandıracaklarını sanıyorlar.

Ayni gün TV de 14.00 haberlerinde futbol federasyonunun, şampiyonluğu ve ligden düşmeyi etkileyecek 6 maçın ayni saatte başlatılıp ayni saatte bitmesi için tedbirler almış. Bu maçlara ikişer gözlemci gönderecekmiş.

Lig bitmeden Siyasi partiler “bu yıl ligden düşme olmayacak, bunun için yasa çıkaracağız” derlerse düşme sınırındaki takımlar maça asılır mı? Özellikle ligde kalması için en az 1 puana ihtiyacı olan ve şampiyon adayı FB ile oynayacak olan Denizli spor nasılsa yense de, yenilse de ligde kalacak acaba maçta ne yapar? Böyle bir durum FB nin şampiyonluğunu şimdiden garanti altına almak olmaz mı?

Federasyon hiç zahmet etmesin. Çünkü böyle bir yasa çıkarılacak olursa maçlarda olay halan çıkmaz. Sadece adaletsizlik olur. 2006

Hiç yorum yok: