30 Ocak 2008 Çarşamba

FUTBOL TERÖRÜ

SPORDA ŞİDDET VE TERÖR polisiye önlemlerle önlenemez.

Futbolda her yıl neden hep 3 büyük takımdan biri şampiyon? Bu takımlar (özellikle FB) yenilgiyi hazmedemiyor. Yenilgilerinin nedeni ya hakem yakmıştır veya saha çok kötüdür. Rakibin çok iyi oynadığı bile düşünülmez.

Öyle kişiler bilirim ki kültürlü, olgun ve her zaman doğru karar verir. Ama tuttuğu takımın yenilgisini bir türlü hazmedemez.

Her hafta 4 gün (Cuma, Cumartesi, Pazar, Pazartesi) resmi özel tüm TV’ ler de FUTBOL MAÇLARI saatlerce tartışılır. Her kritik pozisyon her kameradan defalarca ağır çekimde izlenir. Sonra da fetva verilir. HAKEM GÖRMEMİŞ, YAKTI TAKIMI. Yenilen takımların Teknik direktörleri yerden yere vurulur. Yazdıkça, özellikle aykırı yazdıkça, TV de konuştukça para alıyorlar. “Gel takımı sen kur” deseler hepsi kaçar. Çünkü yazarken, konuşurken hiçbir sorumluluk yok. Takım kurarsan rezil olmak var ucunda.

Özellikle 3 büyük takımın teknik direktörünü eleştirmek hiç kimsenin harcı değildir. Çünkü bu kişiler Avrupa’da kendini kanıtlamıştır. Takımı yenilebilir, hatalı olabilir ama kimse onun işi bilmediğini söyleyemez. Başarısız olan işi bilmediğinden değil uyum sağlayamadığından Zaten böyle olunca gidiyor.

Her hafta TV de 4 gün, Gazetelerde her gün taraftarı kuracaksın, kışkırtacaksın, şartlandıracaksın sonra şiddetin suçlusunu arayacaksın.

Böyle okunca FUTBOL TERÖRÜ biter mi?

Belki de bazıları bitsin istemiyor.

Biterse haftada 3 gün TV ye çıktığı için, gazetede her gün ahkam kestiği için bilmem ne kadar para alan spor yazarları ne yapacak?

TV lar nasıl reklam alacak?

FUTBOLDA ŞİDDET biterse ilgi azalmaz mı?

Bazı iş adamları paralarını nasıl aklar?

İspanyayı 40 yıl FAŞİZM altında yöneten FRANKO bunu 3 F ile başardım (biri FUTBOL) demiştir.

En çok ağırıma gidende İSİMLERİ BİLE SATTILAR. TÜRKİYE BİRİNCİ LİGİ “TÜRKCEL”, TÜRKİYE KUPASI “FORTİS” OLDU. 2006

Hiç yorum yok: