30 Ocak 2008 Çarşamba

ERKEN SEÇİMDE HALK MUHALEFET PARTİLERİNE NEDEN OY VERSİN?

TBMM de temsil edilen veya edilmeyen ey muhalefet partileri durmadan erken seçim istiyorsunuz peki neyinize güveniyorsunuz? Halkın iktidar partisi yerine size oy vereceğini nereden biliyorsunuz? Yapılan bütün anketlerde en büyük iki muhalefet partisinin oylarının toplamı bile beğenmediğiniz iktidar partisininki kadar olmuyor. Halk iktidar partisinden umudu kesmiş olabilir. Peki güvenebileceği, iktidar yapmak için topluca oy verebileceği bir parti yokken yapılacak seçimin kime bir yararı olacak? Her biriniz yıllardır siyasetin içindesiniz ama bunu görmüyorsunuz. Ama halk görüyor ve onun için erken seçim diye haykırışlarınıza destek vermiyor.

Sizlerin tuzu kuru. Partiniz iktidar olsa da, olmasa da, hatta milletvekili olamasanız da bir kaybınız olmaz. Ama halk öğrendi ki, daha iyi bir iktidar gelmeyecekse zamanından önce seçim yapmanın bir yararı yok. Bundan 3,5 yıl önce seçime girmişsiniz, çoğunuz sandıkta kalmış. 80 yıllık Atatürk’ün partisi 6 aylık partiye yenilip iktidarı teslim etmiş, benden başka hiçbir parti barajı aşamadı diye neredeyse bayram yapmış. Şimdi seçim de seçim. Peki sana 3,5 yıl önce oy vermeyen seçmen şimdi neden versin?

3,5 yılda ne yaptın? Halkın arasına kaç defa girdin? Kaç defa yüz yüze halkın derdini dinledin? Kaç kez miting yapıp iktidarı halka şikayet ettin? TBMM de parti gurubunda nutuk attın. TV ve basın vermiyor diye yakındın. TBMM de çoğunluğun yetersiz olduğundan bir çok şeye engel olamadın. Boynunu büküp sayım yetersiz diye oturdun. Birde Anayasa mahkemesine dava açtın. Peki sizlere vekalet verenlere gidip bunları bire bir anlattın mı? Basın toplantısı yaptın, bildiri dağıttın, basına demeç verdin ama TV ve gazeteler yer vermedi. Vermez tabi. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın. Bütün ülke seçim sözü geçtikçe karamsar. Çünkü AKP nin alternatifi yok. Demirel neden konuşuyor? Bu günden sonra parti başkanı olmaz. Bir alternatif çıksa halk, TV, gazete herkes can siper hane destek olacak ama yok. Seçim yaklaştıkça neden birleşmeden dem vuruluyor? Çünkü ilk seçimde AKP oyları % 20 ye de düşse yine tek başına iktidar. Çünkü hiçbir muhalefet partisi halkın gözünde iktidar alternatifi olamıyor.

Deniz BAYKAL ile olmuyor denince kızıyorlar. Peki CHP neden güçlenmiyor? BAYKAL Muhalifleri desen o kadar güçlü olsalar gittikleri parti güçlenir. Hem laikliği savunup hem türbanlılardan oy isterden, senin her sözüne he demeyenleri partiden atarsan tabi olmaz. Ne kadar çalışsa da, koştursa da Polis müdürlüğünden gelen kişiden genel başkan olursa tabanı köylü olan partiyi iktidar alternatifi yapabilir mi? Düne kadar AKP de bakan olan kişi lider diye çıkarsa bu partilere halk nasıl güvenip oy verecek?

Eğer iktidar kimseyi dinlemeyip istediği yasaları çıkarıyorsa, yasa masa tanımadan istediği uygulamaları yapıyorsa ve bunları engel olmaya gücünüz yetmiyorsa tek yapacağınız SİNE İ MİLLETE DÖNMEKTİR. Hayır milletvekilliğinden istifa etmek çözüm değil. Zaten ceylan derisi rahat koltuklarda ve sadece kol kaldırıp indirerek milyarlarca maaş alan milletvekillerinin bir çoğu lideri de istese istifa etmez. İstifasız da sine i millete dönülebilir. Bırakırsın Ankara’yı gelirsin seçim bölgene halkla iç içe yaşarsın. Her gün birkaç mahalle veya köy gezer hem onların yaşamlarını yakından görürsün, hem de iktidar neyi nasıl ve kimin için yapıyor bıkmadan usanmadan vatandaşa anlatırsın. Bunu yapan parti en kısa sürede iktidar alternatifi olacaktır. Ama liderler ve milletvekilleri rahatlarını bozup bunu yapmıyorlar, yapmayacaklar.

İktidar ben başarılıydım, iyi şeyler yaptım diye oy isteyecek, muhalefet iktidarı kötüleyip ben daha iyisini yaparım diye oy isteyecek. Bu devran böyle döndü dönecek. Ama galiba bundan sonra biraz zor dönecek. 2006

Hiç yorum yok: