30 Ocak 2008 Çarşamba

İRTİCA SUÇ DEĞİLMİŞ

Kadastrosu yapılacak bir köyde bilirkişi seçilecek. Şarlarından biri yüz kızartıcı bir suçtan sabıkası olmayacak. Yasa yüz kızartıcı suçların bazısını sayıyor, saydıkları içinde yalancı tanıklık geçmiyor. Ama devamında v.b diyor. Köyde bilirkişi olarak belirlenen bir kişinin “YALAN ŞAHİTLİKTEN” sabıkası çıktı. Acaba bilirkişi olabilir mi, olamaz mı? Yasayı inceliyorum yüz kızartıcı suçları sayarken bunu saymıyor. Adliyede baş savcı ağır ceza başkanına gittim, “yasada doğrudan adı geçmiyor ama bence bilirkişi olamaz” dediler.

Kadastro bilirkişisi ne yapacak? Ölçüler tarla, ev, arsa gibi taşınmazların kimin olduğunu söyleyecek ve tespit ve tesciller ona göre yapılacak. Peki Daha önce mahkemede yalancı tanıklıktan ceza alan bir kişi, kadastro sırasında da yalan söylemez mi? “Yalancı tanıklıktan sabıkası” olduğundan o kişiyi yasada yüz kızartıcı suç olarak saymadığı halde bilirkişi yapmadık.

Adalet bakanı diyor ki; “ceza yasasında irtica diye bir suç yok.”

Adalet bakanı söylüyorsa doğrudur.

Ama “İRTİCA” nedir?

Yasalarda her şey tek, tek sayılmaz. Yasaların özü önemlidir.

İrtica isteyenler ne istiyor?

Eğer yapmak istedikleri yasalara göre istekleri Anayasa ve yasalara göre yasak veya suç teşkil etmiyorsa ne ala.

Ama Anayasanın laik, demokratik hukuk devletini ortadan kaldırmak istiyor ve şeriat düzenini savunuyorlarsa irtica SUÇ değil midir? 2006

Hiç yorum yok: