27 Ocak 2008 Pazar

OLSUN MU? OLMASIN MI?

Büyük çoğunluğumuz Anayasa demokratik değil "SİVİL BİR ANAYASA YAPILSIN" diyoruz. Anayasayı değiştirmeğe kalktıkları zaman, "OLMAZ" diyoruz.

YÖK yasasına herkes karşı, öğrenci, üniversiteler, bilim insanları, siyasetçi, herkes "YÖK YASASI DEĞİŞSİN" diyor. Değiştirmek istediklerinde "OLMAZ" diyoruz.

Seçim yasası hem anayasaya aykırı, hem demokratik değil, halkın eğilimlerini TBMM de tam olarak yansıtmıyor, barajlar çok yüksek, % 25 oy alan milletvekillerinin % 70 ini alıyor, "SEÇİM YASASI DEĞİŞMELİ" diyoruz. Değiştirmeye kalktıklarında "OLMAZ" diyoruz.

Siyasi partiler yasası demokratik değil, lider sultası yaratıyor. Milletvekillerini halk değil liderler seçiyor, "KESİNLİKLE DEĞİŞMELİ" diyoruz. Değiştirilmeye kalktıklarında "OLMAZ" diyoruz.

Merkez yetkileri hep kendinde toplamış, yetkilerini yerel yönetimlere devretmeli kesinlikle "YEREL YÖNETİM YASASI ÇIKMALI" diyoruz. Yerel yönetim yasasını çıkarmaya kalktıklarında "OLMAZ" diyoruz.

Peki kesinlikle değişmesini istediğimiz yasaları değiştirmeye kalktıklarında neden "OLMAZ" diyoruz?

"OLMAZ" diyoruz çünkü siyasi iktidarlara güvenmiyoruz. Yasaları kendi çıkarları için değiştireceklerine inanıyoruz.

"OLMAZ" diyoruz çünkü bu yasalar değişirse halkın çıkarları için değil, belli bir kesimin çıkarına olacağına inanıyoruz.

"OLMAZ" diyoruz,

Çünkü; çıkan yasaların bir çoğu belli sakıncaları belirtilerek Cumhurbaşkanı tarafından "BİR DAHA GÖRÜŞÜLMEK ÜZERE VETO EDİLDİĞİ" halde noktasına dokunulmadan TBMM de aynen kabul edildiği için. "OLMAZ" diyoruz.

Çünkü çıkan yasaların bir çoğu Anayasa mahkemesi tarafından "ANAYASAYA AYKIRI" bulunup iptal edildiği için. "OLMAZ" diyoruz.

Çünkü önce neden dokunulmazlıkların kaldırılması için Anayasada değişiklik yapılmadığını bize kimse anlatamıyor. "OLMAZ" diyoruz.

Çünkü yolsuzluk yapanları cezalandırmak için yasalarda değişiklik yapılması gerekirken, neden "AF" edildiklerini anlam veremiyoruz.

Anayasa veya yasalarda değişiklik yapmak isteyenler belki iyi niyetli, belki biz kuşkularımızda haklı değiliz. Ama bir kez siyasetçilere güvenimizi kaybetmişiz. Ayrıca yıllardır yasalarda yapılan değişiklerin sonuçlarını görmüşüz. Bu günde farkı olacağına inanmıyoruz.

Siyasi çoğunluk gerçekten iyi niyetli ise, Anayasa ve yasalarda yapmak istediği değişikliklerin demokratik ve halkın yararına olduğuna inanıyor ve bunu söylüyorsa topluma anlatmalı, halkı ikna edip inandırmalı. Bunu yaparken diğer siyasi partilerin yetkilileri, değişik düşünceleri savunan bilim insanları, uzmanlarla, meslek kuruluşları ile, bu yasaları bu güne kadar uygulayıp sakıncalarını, aksayan yönlerini gören bürokratlarla tartışmalı. Bütün söylenenleri dinlemeli, not almalı. Onların dediklerinin aynisini yapmak zorunda olmasa da bazı uyarıları dikkate alarak yasa tasarısını ona göre yapmalı.

Hiçbir zaman toplumun hepsinin desteğini sağlamak mümkün olmasa da büyük çoğunluğu böylece iyi niyetine, çıkarılacak değişliklerin haklı olduğuna inandırabilir ve halkın desteği alınabilir.

Bütün bunlar yapılmadığı için hepimizin kesinlikle "DEĞİŞMELİ" dediğimiz yasalarda yapılmak istenen değişikliklere "OLMAZ" diyoruz.

Acısını da yine toplum olarak dar gelirliler, emeği ile geçinenler, işsizler, evsizler, yoksullar, hastane kapısında tedavi için bekleyenler, halkın büyük çoğunluğu çekiyor.(2003)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

çalışan lara yapılacak olan zamlar emeklilerede yapılması gerekmektedir övey evlet olarak görülmemesi gerekmektedir bizimde canımız var key ödemelerinde yapılan yanlışlıklar düzeltilmelidir bizide canımız var bizde insanız adalet yerini bulmalı bu toprağın altıoda var sayn ilgililer saygılar tşk