31 Ocak 2008 Perşembe

SAYIN BAŞKAN

Yağmur suyu kanallarını yapıyorsunuz çok güzel. Ancak Kanalların kotu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden sonra yükseliyor. Yollar doldurulup, kot yükseltilecek. Fakat bu durumda karşı tarafın kaldırımları da yükselecek demektir. İşyerlerinin zeminleri aşağıda kalacak. Uyarlar mağazasının olduğu yer yüksek. Orman işletmesinin olduğu yerde de duvar var. Petrolün olduğu yer, Petek birahaneleri, meydan restoran, İzmir garajının oradaki dükkanlar çukurda kalmayacak mı? Her yağmurda işyerlerini su basmaz mı? Kanalların karşısına OTOPARK için cepler yapılacak. Kaldırımın kenarındaki çam ağaçları ne olacak? Sökülecek mi?

OTOPARK için yapılan CEPLERE araçlar sığmıyor. Tamamlanan ve kullanılmaya başlayan bankalar caddesi ve Mustafa Yazıcı caddesine bir bakın. Bırakın uzun araçları küçük bir otomobil bile CEPLERE sığmıyor. Ön tekerlekler kaldırıma çıkıyor, kaldırımlardan geçilemiyor. Uzun araçlar böyle yapsalar bile yine yola taşıyorlar. Mahalle aralarındaki yollarda da kaldırımlar genişletilip yollar daralıyor. İki araç geçemeyecek, büyük kamyonların giremeyeceği kadar dar yollar var. Tek yönlü dönüşlerde yol o kadar dar yapılmış ki sanki insanların şoför olarak ustalığı denenecek. Üstelik bazı mahalle arasındaki yollarda kaldırımların bu kadar geniş yapılmasına hiç gerek yok. Acaba kaldırımların bu kadar geniş tutulmasının nedeni esnafın yararlanması için mi? Çünkü devamlı işyeri, kahvehane, bakkal olan sokaklarda insanlar özellikle bayanlar zaten kaldırımdan gidemiyor. Kaldırımları esnaf kullanıyor. KALDIRIMLAR ENGELLİ ARAÇLARI nasıl inip çıkacak? Bunlar söyleniyor ama yapılmıyor.

Sayın başkanım. Projeyi kim nasıl yaptı bilmiyorum? Maliyeti ne kadar bilmiyorum. Ama çok para harcandığı kesin. Bu işler bitip sonradan kullanılamazsa, trafik rahatlayacağına daha da sıkışırsa nasıl çözüm bulunacak? Yapılan bu kadar masraf, çekilen bu kadar eziyetin sorumlusu kim olacak? Yarın projeyi şu kurum yaptı bende uyguladım diyerek sorumluluktan kurtulabilecek misiniz?

Sayın Başkan inanın bir çok kimse yapılan bu yol ve kaldırımlara akıl erdiremiyor, kullanımın daha iyi olacağına inanamıyor. Herkes kaldırımların neden çok geniş, yolların dar olduğuna aklı ermiyor. GÜZEL Mİ OLDU? Diye sorduğunda genelde “İYİ OLDU DİYEN YOK. BİTSİNDE GÖRELİM” diyorlar. Mahalle arası yolların neden tek yönlü olduğuna kimsenin aklı ermiyor. Mahalle arasındaki yollar o kadar dar oldu ki yol kenarına araç konulması mümkün değil. Ancak OTOPARK için yapılan CEPLER o kadar yetersiz ki vatandaş aracını nereye park edecek akıl sır erdiremiyor.

Lütfen yapılan yerleri bir gezin. Kullanılmaya başlanan cadde ve sokakları bir görün. Uygun olmayan bir durum gördüğünüzde şimdiden tadilat yaptırın. Yarın müteahhit işinin bitirir geçici de olsa teslimatı yapar gider. Ona bir şey diyemezsin. Dense de “BEN PROJEYE GÖRE YAPTIM” diyecektir. Yıllarca acıyı hepimiz çekeriz. Siz de vicdan azabı çekersiniz. 2006

Hiç yorum yok: