31 Ocak 2008 Perşembe

SİYASETÇİYİ SORGULAMAK

CNN muhabiri ANCHORMANİ WOLF BLİTZER diyor ki;TV ye çıkardığım konuklarıma masal okutmam. Rahatsız olacaklarını bilsem de istediğim soruları sorarım. Bir arkadaşıma bu haberi okudum ve ne diyorsun diye sorduğumda “her soruyu soracak olursan, sıkıştırsan siyasetçi o TV bir daha çıkmaz” dedi. Bütün TV kanalları başbakanı, bakanları, siyasetçileri, önemli kişileri ekrana çıkarmak onlarla söyleşi yapmak ister. Eğer bir kanal bunu başarabilirse bununla öğünür, gurur duyar.

Ancak ülkemizde özellikle Başbakan ve bakanlar genelde TRT ve kendi yandaşı TV lara çıkarlar TRT tam olarak özerk olmadığından istenmeyen sorular zaten sorulmaz. Özel TV lar ekrana çıkardığı zaman da önceden kararlaştırılmamış bile olsa sıkıştırıp, kızdıracak soruları sormaz. Bir daha bizim TV na çıkmaz diye düşünür. Uzun konuşmasına, partisinin propagandasını yapmasına izin verilir.

Ama demokratik ülkelerde kim olursa olsun siyasetçiler istedikleri devlet veya özel hiçbir TV kanalına istediği kadar çıkamaz. Başbakan, bakan da olsa eğer bir TV kanalı davet etmişse nedensiz yere hayır diyemez. Davet edilen TV da çıkmaz başka TV da çıkarsa insanlar bizim gibi değil onun KORKUP KAÇTIĞINI düşünür. 2006

Hiç yorum yok: