31 Ocak 2008 Perşembe

ÜST SINIR KONSUN !

Milletvekili olma yaşı 25 oldu. Şimdi Başbakan diyor ki; “üst sınırını da koyalım”

Eğer, demokratik bir seçim yasası olsa, eğer, siyasi partilerin tüzükleri demokratik olsa, eğer siyasi partilerde lider sultası değil demokratik bir yönetim olsa, eğer, KİMİN MİLLETVEKİLİ OLACAĞINA LİDERLER DEĞİL PARTİLİLER KARAR VERSE başarısız olan, halkın isteklerine değil kendi çıkarına çalışan kişiler kesinlikle ikinci bir kez milletvekili seçilemezler. TBMM de hiçbir etkinliğe katılmayan, sadece liderinin istediği yönde kol kaldıran milletvekilleri bir daha kesinlikle seçilemez. Demokratik, bir siyasi partiler ve seçim yasası çıkarılsa milletvekillerinin yaşını hiç kimse sorun yapmaz, yapamaz.

Böyle bir yasayı ki yeterli çoğunluk olduğu halde çıkarmayacaksın, bütün partilerde kimin milletvekili olacağına parti liderleri karar verecek, yanlışları söyleyen milletvekilleri partiden atılacak, kongrelerde seçilenler görevden alınıp yerine yandaşlar getirilecek, bütün partilerde lider sultası olacak, sonra da çıkıp “MİLLETVEKİLİ OLMA YAŞINI 25 E İNDİRDİK, ÜST SINIRI DA KOYALIM” diyeceksiniz. Vatandaş da buna inanacak.

İster milletvekilliği olsun ister oda, sendika başkanlığı veya başka bir görev için yaş olarak alt sınır belirleyebilirsin ama üst sınıra, o göreve kaç defa seçileceğine sınırlandırma getiremezsin. Getirirsen demokratik hukuk kurallarına uygun olmaz.

Eğer, parti liderleri, milletvekilleri, oda, sendika başkanları değiştirilemiyor, hep ayni kişiler seçiliyorsa bunun suçu, yasaların demokratik olmaması, siyasi partilerde, meslek odalarında ve sendika yönetimlerinde lider sultasının var olmasıdır. Üye kayıtlarında kolaylıkla sahtecilik yapılabilmesindendir.

Milletvekili olacaklara yaş sınırı, oda başkanlarına seçilme sınırı getireceğinize yasaları demokratik hale getirin. Üye kayıtlarının düzenli tutulmasını sağlayacak düzenlemeleri yapın. Bakın o zaman siyasi partiler ve meslek odalarında hiçbir yakınma olacak mı? Bazı kişiler başarılı oldukları için ölünceye kadar görevde kalacaklar, bazıları ikinci bir defa asla seçilemeyecektir. 07.11.2006

Hiç yorum yok: