25 Şubat 2008 Pazartesi

DEMOKRATİK, LAİK, SOSYAL, HUKUK....

Eğer halk gerçekleri bilmiyorsa seçimlerde doğru tercih yapamaz. 5. Kuvvet olduğu söylenen basın (MEDYA) halka gerçekleri söylemek zorundadır. Medya yalan yazmasa bile bazı gizlerse, halk gerçekleri öğrenemez, derdinin nedenini, kimin sorumlu olduğunu bilemez.

Önümüzdeki yıl, mart / 2009 da yerel seçimler yapılacak. İktidar partisi AKP halkın oyunu nasıl alacak? Muhalefet partileri halktan kopmuş, darmadağınık halktan oy alamıyor. AKP anayasayı değiştirecek bir çoğunlukla 6 yıldır iktidarda. İŞSİZLİK, YOKSULLUK, YOLSUZLUK önlenememiş, daha da artmış. Yani başarısız.

Başarısız olduğu, iktidarı kaybedeceğim diye korktuğu, 2007 genel seçimlerde % 47 oy aldı. Şimdi ayni taktikleri kullanarak, yeni seçim kazanmış bir iktidar gücüne de güvenerek, yerel seçimlerde oylarını arttırmak istiyor. Seçmen AKP ye neden oy verecek? 2007 de neden verdi? Haziran ayında kömür dağıtıldı. Devlet olanakları kullanıldı, muhalefet halka güven veremedi, yeni ekonomik politikalar geliştiremedi, meydanlarda AKP ye karşı miting yapanlar gitti yine AKP ye oy verdi. Yerel seçimlerde de neden vermesin? Değişen ne oldu? Bunu bilen başbakan “İZMİR, DİYARBAKIR ve TUNCELİ’ yi” muhakkak istiyorum” diyor.

AKP iktidarının yarattığı zenginler, bu düzenden memnun olup her gün servetine servet katanlar, bunu bildikleri için, yerel seçimlerde AKP oylarını arttırmak için işi sıkı tutuyor. Genel seçimlerde başarılı olan bu yöntem şimdi daha da ciddi bir biçimde uygulanmaya başlıyor. “Kazın geleceği yerden tavuk esirgenmez” diyerek kesenin ağzını açıyorlar. 6 yıllık AKP iktidarında kazandıkları paraları, holding kuracağız diye dindar ve masum insanlardan topladıkları paraların bir kısmını feda ediyorlar. Biliyorlar ki muhalefet partileri darmadağınık. Biliyorlar ki ülkede milyonlarca İŞSİZ , AÇ ve YOKSUL var. Öyleyse seçmenin oyunun nasıl alınacağı belli.

AKP yandaşı, dernek, vakıf, tarikat ve iş adamları şimdiden harekete geçmiş. “Deniz Feneri, Kimse Yok mu?, Can suyu, ve İnsani Yardım Vakfı” gibi kuruluşlar “Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği” (kısaca Sarmaşık deniliyormuş) birlik kurmuş. Diyarbakır’da fakir ailelere ayda 50 YTL lik çekler” dağıtıyormuş. Muhafazakar işadamları (adlarına Gönül köprüsü diyorlarmış) FETULLAH’ çı 400 sanayici ve işadamı özel uçakla Diyarbakır’a “taziye ziyaretine” gelip, Fakir mahallerine yardımlar dağıtıyormuş. “Kimse Yok mu?” Derneği’nin öncülüğünde Kurban Bayramı’nda da Diyarbakır’a gitmişler ve bölgede kesilen 80 bin hayvandan her aileye 3’er kilo et dağıttırmışlar. Başbakanın "Diyarbakır’ı istiyorum" demesinden sonra bu ziyaretler daha da artmış. Seçimler yaklaşsın daha neler dağıtılır neler. Hatta Diyarbakır da “fakir ailelere elektriği bedava” verilecekmiş. Amaç belli;”Diyarbakır kalesini almak.” Özeti “dincilik’ yapılarak Kürt halkı ile kucaklaşıyorum” deyip bölge halkının DTP ye değil AKP ye oy vermesini sağlamak.

AKP 6 yıldır iktidarda ama Alevilerin hiç bir sorununu çözmedi! Ayrıca hiçbir zaman Alevi inancına saygı duymadılar ve inanmadılar. ÇORUM, MARAŞ unutulmuş olabilir ama SİVAS hala taze. Sanki bütün bunlar yaşanmamış gibi başbakan ve AKP şimdi birden Alevileri fark ediyor. Başbakanın milletvekili yaptığı bir Alevi derneği başkanı MUHARREM ayında iftar yemeği verip kendini davet ediyor, o da katılıyor. Amaç Alevi açılımı deyip, Alevilerin AKP ye oy vermesini sağlamak.

Böylece AKP oylarını arttıracak, sonrada demokratik bir seçim yapıldı, ben kazandım diyecek. “Genel seçimlerde oyum % 47 idi, şimdi daha da arttı. Millet bize güveniyor, muhalefet ne derse desin inanmıyor, onlara değil bize oy veriyor. Öyleyse biz istediğimiz yasayı çıkarırız, anayasayı bile istediğimiz gibi değiştiririz, özelleştirmeleri de yapar, istediğimiz her şeyi babalar gibi satarız.” Deyip her şeyi yapacak.

AKP nin 2007 de oyu % 47. 1982 Anayasası % 92 “ oyla kabul edildi. AKP nin oyu Türkiye seçmeninin oyu da, 1982 anayasasına EVET diyenlerin oyu “MERİHLİLERİN OYU MU?” Eğer her şey halkın oyu ile ölçülüyorsa: 1982 anayasası, AKP oyunu 2 ye katlıyor. O zaman başbakan ve AKP den 2 kat fazla oy alan 1982 anayasasını neden değiştirmek istiyor?

Herkesin uymak zorunda olduğu Anayasamızın;

1. Maddesinde, “Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.”

2. Maddesinde, “Türkiye cumhuriyetinin, “insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devleti” olduğunu, bu maddelerin değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez” olduğu belirtmektedir.

Anayasamızın 24. Maddesinin son paragrafında;

KİMSE, DEVLETİN SOSYAL, EKONOMİK, SİYASÎ VEYA HUKUKÎ TEMEL DÜZENİNİ KISMEN DE OLSA, DİN KURALLARINA DAYANDIRMA VEYA SİYASÎ VEYA KİŞİSEL ÇIKAR YAHUT NÜFUZ SAĞLAMA AMACIYLA HER NE SURETLE OLURSA OLSUN, DİNİ VEYA DİN DUYGULARINI YAHUT DİNCE KUTSAL SAYILAN ŞEYLERİ İSTİSMAR EDEMEZ VE KÖTÜYE KULLANAMAZ.” Demektedir.

25. maddede, “Her ne sebep ve amaçla olursa olsun kimse, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; düşünce ve kanaatleri sebebiyle kınanamaz ve suçlanamaz” der.

“DEMOKRASİ SADECE OY, ÇOĞUNLUĞUN İSTEDİĞİNİ YAPTIĞI BİR İKTİDAR” değildir. Bunu da çok yakında öğrenecekler. 20.01.2008

Hiç yorum yok: