14 Şubat 2008 Perşembe

ÜLKEYİ TERK ETMELİ Mİ?

Fazıl SAY' ın bir konuşması ülkemizde bütün gündemi değiştirdi, gelecekten kaygı duyan herkesi ayağa kaldırdı.

Demokratik, Laik Cumhuriyeti korumak için illa milyonları meydanlara toplamak gerekmediği anlaşıldı.

Ülkenin saygın, siyasete bulaşmamış, sanatçı ve aydınlarının toplum üzerindeki gücü de görüldü.

Bütün basında günlerdir Fazıl SAY' ın söyledikleri tartışılıyor.

AB, batı, demokratik ülkeler, bir ülkenin saygın, dünyaca tanınan sanatçı ve aydınlarının söyledikleri varken, siyasi iktidarın söylediklerini, yaptıklarını dikkate bile almaz.

Fazıl SAY' ın sözlerinin sadece ülkemizde değil bütün dünyada yankılandığından eminim.

AB, batı ülkeleri iktidar ve egemen güçleri Türkiye gerçeklerini bildiği halde çıkarları için sessiz kalmış olsa da bu ülke halkları şimdi Ülkemiz gerçeğinin kendi ve bizim ülkemizin iktidarının söylediği gibi olmadığını düşünmeye başlamışlardır. Bunu araştıracaklar ve gerçeği öğrenince ülkemiz siyasi iktidarına yardım ve destek vermemesi için kendi ülke iktidarlarına baskı yapacaklardır.

Ülkemizde siyasetin kirliliklerine bulaşmamış saygın, sevilen bir çok aydın ve sanatçının olduğunu, Ülkemizde bütün olanları kaygı ile izlediklerini, ülkemizin geleceğinden kaygı duyduklarını biliyorum.

Onları Fazıl SAY' ın yaptığı gibi duyarlı olmalarını DEMOKRATİK, LAİK CUMHURİYETE sahip çıkmak için halkı aydınlatmasını, gerçekleri görmeleri için bir şeyler yapmasını bekliyorum. Fazıl SAY' ın açtığı yoldan birçok aydın ve sanatçının yürüyeceğinden eminim.

Fazıl SAY' ı kutlarım.

Başarılar dilerim. 2007

Hiç yorum yok: