14 Şubat 2008 Perşembe

TAZMİNATLAR KURULACAK BİR FONDA TOPLANSIN

OKTAY KONYAR biz bunun için mücadele etmedik diyor. Ben dava açmadım diyor. Bir gün olsun mücadelede yer almayanlar, hatta maden çalışsın diyenler şimdi dava açıp para alacak diyor. Madem bu davalar açıldı, açılıyor öyleyse bu paralar bir fonda toplansın BERGAMA için harcansın diyor. Ve yine diyor ki, bu davalar sonucunda Avukatlar zengin olacak.

Onun sözlerine aynen katılıyorum ve dava açanlar ve avukatlar en azından alacakları tazminatın yarısını bir fona aktarsın ve oluşturulacak bir kurul fonda toplanan paralar Bergama için harcansın.

Örneğin öğrenci yurdu yapılsın.

Ayak üstü bu kısa konuşmadan sonra Oktay KONYAR' a bu konuyu yazmaya söz verdim. İlçemizde, Ovacık' da Altın madeninin kapanması için en üst mahkemelerin kararları var. Buna rağmen maden çalışıyor. Mahkeme kararına rağmen Altın madeninin çalışmasına izin verenler hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) dava açan 10 kişiye 2004 yılında 3 er bin euro toplam 30 bin euro tazminat ödenmesine karar verildi. Bu paraları dava açılanlar aldı. Tabi avukatlar da yüzdeliklerini aldılar.

AİHM şimdi de 315 kişiye 3 biner euro tazminat ödenmesine karar verdi. Onlarda alacak. Ama önce avukatlar yüzdelerini daha önce aldıktan sonra. Sırada 1479 dava varmış ve onlar için de ayni karar verilebilirmiş. Bu durumda tazminat toplam 4,5 milyon euro olacakmış. Bu durumda tazminat tutarı 5 milyon euro civarında olacak. Bu para yaklaşık 1700 kişi arasında paylaşılacak. Avukatlar % 10 alsalar toplam 500 bin euro eder. Kaç avukat var? 5 avukat olsa her birine 100 bin euro düşecek.

Peki dava açanlar ne kadar alacak?

Avukatların % 10 düşünce 2700 euro.

Kim kazanacak? Avukatlar.

Sefa TAŞKIN diyor ki bütün BERGAMALILAR, HATTA DİKİLİ VE KINIK' da oturanların dava açma hakkı var.

Parayı duyunca eskiden maden çalışsın diyenler, kapansın diyenlere düşman olanlar, pankartlı destek verenler, madene mal satanların tazminat için dilekçe vermeyeceğini kim söyleyebilir?

Bu işsizlik ortamında hiç masraf ve emek sarf etmeden 3000 euro almak isteyecek çok kişi çıkacaktır. Bu davaların da kazanılması durumunda avukatların alacağı paraya parayı düşün.

Küçükken Annemin söylediği bir fıkra vardı. Bu durum tam ona uyuyor. Bir kadının 6 çocuğu varmış. Evde de 6 yumurtadan başka yiyecek yokmuş. Kadın 6 yumurtayı da kaynatmış her çocuğuna birer tane vermiş, kendine kalmamış. ÇOCUKLARINA DÖNMÜŞ, BOYNUNU BÜKEREK ÇOCUKLAR YARIMŞAR VERİN ANNENİZ DERT YESİN demiş. Aslında anne bütün 3 yumurta, her çocuk yarımşar yemesine rağmen birde ANNENİZ DERT YESİN diyor.

Bu olayda da ayni değil mi? Dava açan vatandaş 2700 euru, her avukat 100 bin euro. kim karlı çıkıyor anlayın artık. Peki yıllar süren mücadelenin amacı neydi? Tarlaları pahalıya satmak, devletten tazminat almak mı?

Yoksa SİYANÜRLÜ ALTINA HAYIR MI?

Sefa TAŞKIN binlerce köylüye Çam köyde bakanların, milletvekillerinin önünde "BU SİYANÜRLÜ ALTINI İSTİYORMUSUNUZ?

Diye Sorduğunda hep birlikte yeri göğü inleterek HAYIR demiyor muydunuz?

Siz değil miydiniz İstanbul, Ankara ve bir çok il ve ilçede soyunarak SİYANÜRLÜ ŞİRKET BERGAMAYI TERK ET DİYENLER.

1 mayıs da, her mitingde alanlar SİYANÜRCÜ ŞİRKET BERGAMAYI TERK ET DİYE İNLEMİYOR MUYDU?

Hakkınızda casusluk davası açıldığında, dışarıdan para geliyor dediklerinde yılmadan mücadeleye devam edenler, dava açılan arkadaşları için adliye önünde saatlerce bekleyenler siz değil miydiniz?

Şimdi ne oldu? Bu davalar neden açıldı?

Amaç, ZENGİN OLMAK MI?

MADENİN KAPANMASI MI?

Avukatları zengin etmek mi? 2007

Hiç yorum yok: