28 Şubat 2008 Perşembe

MEĞERSE EKSİK OLAN !!!!

Sayın Belediye Başkanımız, yaptırdığı afişlerde, yerel ve bölge gazetelerine verdiği demeç, röportaj ve haberlerde, çıktığı radyo ve TV ler de hep “TRİLYONLARI HARCAYARAK BERGAMA’YI AYAĞA KALDIRDIĞINI” söylüyor.
Göreve geldiği 2004 mart ayından bu yana yaklaşık 4 yıldır yaptıklarını say, say bitiremiyor.
Yeni mezbaha binası tamamlanmış modern bir şekilde kullanıma açılmış!
Yeni pazar yerini tamamladı, modern bir hale getirdi, pazarcı esnafını sokaklardan, mahalle aralarından kurtardı!
Yeni otobüs garajını tamamladı, Çanakkale, İzmir kavşağına taşıyarak, Bergama’yı çıkmaz sokak olmaktan kurtardı!
Jeotermal kuyularından çıkan sıcak suyu Bayatlı kooperatifi ve civarındaki yüzlerce ev ve iş yerine bağlanmasını sağladı!
Bergama’yı yıllarca mahrum olduğu geyikli suyuna kavuşturarak büyük bir eksikliği giderdi. Böylece ayni zamanda en az 25 yıllık su sorununu çözdü!
Bir yağmur yağdığında ana caddeler dere yatağına dönüyordu. Yağmur suyu kanalları yaparak şehir içindeki ana caddesini yağmur yağdığında dere olmaktan kurtardı!
Başta arastadaki mescit olmak üzere, yine arastada bulunan çeşmeler, dükkanlar, çarşı ve küplü hamamını restore ettirdi ve ettirmekte!
Eski İzmir garajına Manisa’dan panayır esnafını getirip, panayır esnafının sevgisini kazandığı için, Manisalı panayır esnafı garajdaki WC nin kapısına “PANAYIR ESNAFI BELEDİYE BAŞKANINA TEŞEKKÜR EDER” yazılı pankart astı!
Kaymakam Kemal bey caddesini yeniden düzenleyip “SEVGİ YOLU” yaptı!
Bergama’nın sağlam bozuk tümden yol ve kaldırımlarını yeniledi! Bergama şehir içi trafiğini yeniden düzenleyip tek yön haline getirdi! Yeni yaptığı yollarda kaldırımları genişletip, cepler yaparak otopark sorununa el attı!
Bir zamanlar 1500 işçinin çalıştığı Bergama’nın tek ekmek kapısı TEKSTİL FABRİKASINI törenle, davul zurna çalarak Belediye olarak devir alıp yıllardır kapalı olan bu fabrikayı “ZENGİN” bir İstanbul’ lu tekstilciye kiraya verip çalışmasını sağladı!
Ülkemizin ilk kermesi olan BERGAMA KERMESİNİ şanına layık olarak bütün herkesin yıllardır özlemi (!) METHER TAKIMI GETİRİP kutlanmasını sağlamadı mı?
Şimdi de Turistlerimizin Bergama’mıza daha çok gelmesi, daha çok döviz bırakması, esnafımızın daha fazla kazanması için AKRAPOLE TELEFERİK yapmıyor mu?
Cumhuriyet meydanına “BERGAMADA YAŞAMAK AYRICALIKTIR” ve “BERGAMADA BU GÜN MİSAFİR, YARIN BERGAMALISINIZ” diye afiş astı!
Cumhuriyet meydanına Bergama simgesi diye TOP koydu!
Bunların hepsini yaptı yapıyor, yapıyor ama, ben yapmadığı büyük bir eksik var ama nedir, Yarabbim nedir diye aylardır düşünüyorum da bir türlü sayın başkanımızın neyi eksik bıraktığını bir türlü bilemiyordum.
Meğerse sayın başkanımız neyin eksik olduğunu biliyormuş da bana da, başkasına da kimseye söylemiyor muş. Tam zamanını bekliyormuş. Şimdi tam sırası geldiğine karar vermiş ki yakında bombayı patlatacaktır. Diyeceksiniz ki neymiş bu eksik olan şey? Sizde benim gibi çok safsınız.
Eksik olan şey “BELEDİYE BİNASINDA MESCİT, BEYLER MESCİT.”
Yukarıda saydığımdan çok daha fazla büyük BERGAMA’YA ve bizlere hizmetleri olan sayın başkanımız eğer bu Mescit’ i açmasaydı, bir çok kişi bu eksiklikten dolayı önümüzdeki seçimlerde ona oy vermeyebilirdi. Eğer büyük hizmetleri yanında birde belediye binasına bu mescit açtığı halde önümüzdeki yıl seçimlerde Bergama’ lılar büyük bir oyla yeniden başkanı seçmezlerse kaybeden kendileri olacaktı. Sayın başkanımız bunu bildiği için bu büyük hizmeti yapıyor.
Ama sayın başkanımız esas en önemli başka bir eksiğini unutmuşa benziyor. Yaptıklarını halka sormayı hiç aklına getirmiyor. Yaptım, dediklerinin çoğunu sizden önceki belediye başkanı Akif ERSEZGİN tarafından yapılmadı mı?
Bundan da önemlisi, Sayın başkanım, BERGAMALILARA BİR SOR BAKALIM. YAPTIKLARINA NE DİYECEKLER.
Bütün yaptıkların onların hayatını kolaylatırmış mı?
Yoksa zorlaştırmış mı? 28.02.2008

Hiç yorum yok: