19 Ağustos 2008 Salı

BAŞKANIN 4,5 YILI

Sayın RAŞİT ÜRPER nasıl belediye başkanı oldu?
Yeni kurulan AK parti % 34 oy almış, TBMM de anayasayı bile değiştirecek bir çoğunlukla iktidar olmuştu. ANAP da ilçe başkanı iken defalarca belediye başkan adayı olup seçilemeyen RAŞİT ÜRPER, AK parti kurulunca o partiye geçip ilçe başkanı oldu. Abdullah GÜL başbakan olarak Bergama’ya geldi otobüsün üstünde Bergamalılara “RAŞİT ÜRPER bizim arkadaşımız onu seçin, her zaman destek olacağız” dedi. Bergamalılar başbakana güvendiler, RAŞİT ÜRPER’ i belediye başkanı seçtiler.
Geride kalan 4,5 yılda SAYIN BAŞKANA SORARSANIZ TRİLYONLARI HARCAYIP BERGAMA’YI AYAĞA KALDIRDI. ACABA DOĞRU MU? YALANDAN KİM ÖLMÜŞ?
Başkan 4,5 yılda ne yaptı, ne yapmadı?
Mezbaha zaten bitmişti. Eğer açmasa kesim yapılamayacaktı.
JEOTERMAL ne oldu? Seralar gelecek, işsizlik ve para girecekti ilçeye. Ama unutuldu.
Yeni İzmir garajı bitmişti. Sonunda açıldı. İnsanlar daha ucuza ve her saat İZMİR, İSTANBUL, ANKARA’ ya gitmek için garajın açılmasını istiyordu. Ama heyhat. Yine METRODAN başka şirket yok. Peki ihaleyi neden iptal etmedi?
Daha da kötüsü insanlar yeni garaja nasıl gidecek, nasıl gelecek şaşırdı. Bu da yetmedi Bergama’ya gelen köy ve Kınık dolmuşlarının Bergama’ya girişi de yasaklandı.
Bergama’nın çöplüğü ne oldu? Ne olacak ÇÖPLÜK hala Fevzi paşa mahallesinde. Acaba başkan gidip gördü mü? Ben gittim gördüm. Bergama’nın en büyük ayıplarından biri.
İkinci ayıp da KÖPEK EVİ. Başkanın orayı da gördüğüne inanmıyorum. Eğer görseydi kesinlikle vicdanı sızlar bir şeyler yapardı.
Gelmiş geçmiş bütün belediye başkanlarımızın 5 yıllık görevi sırasında en fazla yaptıkları işe yani YOLLAR’ a gelince. Sapasağlam yollar kaldırımlar defalarca kazıldı yeniden yapıldı. Ama ne hikmetse birkaç ay geçmeden hemen bozuldu. Üstelik yol yapımları hep kışın yağmurlu havalarda yapıldı, insanlar çamur deryasında yürüdü. Yollar daraldı, kaldırımlar genişledi. Ama kaldırımları esnaf kullanıyor.
Yollar tek yön oldu. Bergama’ya giriş yasaklandı. Vali bile buna isyan etti. Sonunda İLÇE TRAFİK KOMİSYONU bazı değişiklikler yaptı ama sorun çözüldü mü? Ana caddelerde “CEP” yapıldı. İyi para topluyorsunuz. Acaba başkan trafik ne halde diye hiç “özellikle akşam mesai çıkışı” baktı mı? Mahalle aralarında yol kenarlarına “PARK YASAK” tabelaları kodu, OTO PARK olmayınca insanlar arabasını nereye koyacak?
İşsizlik bitecekti. Ne oldu? Yol arkadaşları “Cumhurbaşkanı, başbakanın” Bergama’ya bir yardımı oldu mu? Hiçbir şey duymadık. Ha sahi bir tane var. Özelleştirme idaresi BERGAMA TEKSTİL FABRİKASINI satamayınca büyük bir törenle, davul zurnalarla Belediyeye devir etti. Belediye fabrikayı çalıştıracak, işsizlik bitecekti. Sanki iş hazır, 6 – 7 bin kişiden dilekçe alındı. Sonunda birilerine kiralandı. Yine 7 – 8 bin kişiden dilekçe alındı. Sonunda 300 – 400 kişi işe alındı. Birkaç ay çalıştıktan sonra bir de baktık ki patron işçilerin ücretini, elektrik ve su parasını ödemeden kaçmış.
Ana caddede yollar yapılırken, telefon, elektrik tellerini yer altına aldındı, bu iyi güzel. Bir yağmurda caddeler dere oluyordu bu nedenle yağmur suyu kanalları yaptınız o da güzel. Ama baştan sona ızgaralar hangi akla hizmet yapıldı? Izgara demirleri oldu ayna gibi. Motorlar, insanlar hatta arabalar bile kayıyor. Her 50 metrede bir “KAYGAN YOL” yazısı koydunuz. Bir kaza olduğunda ölüm, sakatlık halinde belki yasalara hesap vermekten kurtulursunuz. Ama inançlı biri olarak vicdanınıza hesap vermekten nasıl kurtulacaksınız?
Sokaklardan Pazar yerinin kalkması gerekiyordu. Bu nedenle eski başkan şimdiki Pazar yerini yaptı. Ama pazarcı esnafı da, halkın büyük çoğunluğu da ve yerleşik esnaf da karşı olduğu halde Pazar yerini açtınız. Üstelik sergi yerleri yok, seyyar tezgahlar var. O kadar geniş alanda düzenli bir otopark düzeni yok. Trafik keşmekeş. Dahası pazaryeri ve hastane arasına petrol istasyonu ruhsatı verdiniz.
Teleferik yapıyorsunuz. Neye hizmet edecek? Turizme mi? Turistler kale yoluna kadar otobüsle gidecek. Arabalarını eski topçu kışlasına koyacak. Teleferik’ e binip kaleye çıkacak. Gezecek, dönüşte Topçu kışlasında bekleyen otobüse binip gidecek. Peki bu işten BERGAMA’ nın ne faydası olacak? Parayı kim kazanacak? Turizm için son kermeste arastada bir panel düzenlemekten başka ne yapıldı?
Hamamlar, arastada eski dükkanlar ve bazı çeşmeler restore edildi. Ama bunları belediye mi, kültür bakanlı mı yaptı?
Ama bazı şeyleri sormak da benim ve bütün Bergamalıların hakkı olduğuna inanıyorum.
Yapılan bütün işlerin ne kadarı Bergamalılar tarafın ne kadarı yabancılar tarafından yapıldı?
Yapılmayan, yapılması gerekenleri sayfalarca sayarım ama yapılanlardan aklıma başka bir şey gelmiyor. Ha kömür, yiyecek yani sadaka dağıtılması, mahalle annelerinin yaptıkları, göstermelik kadın sığınma evi gibi ve parti propagandası, oy için yapılan bir çok şey muhakkak vardır.
Belediye yardım yapacağı aileleri, burs vereceği öğrencileri, işe alacağı insanları hangi kriterlere göre ve nasıl seçiyor?
Belediye başkanının danışmanının yabancı olduğu, başkandan daha yetkili olduğu doğru mu?
Bütün bu konularda defalarca yerel basında yazarak, mektupla, karşılaştığımızda sözlü olarak sayın başkanı uyardım.
Bütün belediye başkanlarının, Bergama için bir şeyler yaptığını ama iyi şeyler yapmadığını, iyi yönetmediğine inanıyorum.
Ama Sayın RAŞİR ÜRPER, bence vatandaşın trilyonlarca lirasını heba ederek Bergama’nın dokusunu bozduğuna, harcadığı paranın birkaç katı bile harcansa Bergama’yı onarılamayacak hale getirdiğine inanıyorum. 12.08.2008

Hiç yorum yok: