14 Mart 2009 Cumartesi

NASIL BİR BERGAMA?

Bu güne kadar her zaman her şeyden belediye başkanlarını sorumlu tuttuk. Ama başarı veya başarısızlıkta başkan ile birlikte ayni oranda meclis üyelerinin de payı vardır.

Bu güne kadar görev yapan belediye başkanlarımız hep başarı ile görev yaptıklarını, ilçemizi kalkındırıp geliştirdiklerini söylerler. “Yemin etse karnı ağrımaz” derler. Muhakkak bazı iyi, yararlı işler yapmışlardır.

Bu dedikleri gerçek ise bu gün hala neden “İLÇEMİZDE BU KADAR SORUN VAR?”

Artık söz verip yapmamak olmamalı. Verdiği sözleri tutmayandan hesap sormalıyız. Bunu sadece 5 yılda bir seçimden seçime değil, görev yaptıkları süre içerisinde verdikleri sözleri hatırlatarak yapmalıyız.

Şimdi bütün adaylar bol, bol sözler veriyorlar. Yeni seçilecek belediye yönetiminden benim isteklerimin çoğu içinde bütün adaylar söz veriyorlar.

Peki biz Nasıl bir Bergama istiyoruz? Göreve gelecek yeni belediye başkan ve meclis üyeleri ne yapmalı, neleri yapmamalı?

Benim istediklerimi inanıyorum ki Bergama’da yaşayan herkes istemektedir.

- Bundan sonra başkanlarımız “yollarımız ve kaldırımları” zorunluluk olmadıkça kazıp yeniden yapmasın.

- İçinden çıkılmaz hale gelen şehir içi trafik sorununa acilen çözüm bulunsun. Trafiğin yoğun olduğu mahalle aralarındaki yollarda tek yön uygulamasına geçilsin.

- Kaldırımlar esnafların işgalinden kurtarılsın. Yayaların kullanımına açılsın.

- Geçici çözümlerle birlikte hiç vakit geçirmeden TRAFİK SORUNUNA kalıcı bir çözüm için şehir merkezi ve trafik akışının ve araç sayısının yoğun olduğu mahallelerden başlanarak SEMT OTOPARK yapımına başlansın.

- En az 3 SEMT PAZARI kurulsun.

- Yeni otobüs garajında yazıhaneler yeniden ihaleye çıkarılsın. Başka firmalarında gelmesi için (gelecek firmalardan İzmir – İstanbul – Ankara’ya sefer koyma şartı aransın) gerekiyorsa 3 – 5 yıl çok düşük bedeller istensin. Eğer yine de firmalar gelmezse BELEDİYE tarafından İzmir’e günde en az 3 OTOBÜS seferi konulsun.

- KINIK, TURANLI, GÖÇBEYLİ, BÖLCEK tarafından gelen yolcu otobüs ve münübüsleri için eski Kınık garajı tekrar açılsın.

- DİKİLİ, ALİAĞA, AYVALIK tarafından gelen otobüs ve münübüsleri için de Adnan Menderes bulvarı üzerinde uygun bir yere garaj yapılsın.

- Belediye tarafından en kısa zamanda bir düğün salonu yapılsın.

- Belediye tarafından bir tiyatro ekibi – topluluğu kurulsun. Ayda en az bir tiyatro oyunu sahnelensin. Ayrıca bu tiyatro ekibi – topluluğu kasaba ve köylerde de bu oyunları sahnelesin.

- İlçemizde kesinlikle bir sinema olsun. Bu gerçekleşinceye kadar hiç olmazsa ayda bir kez olsun ödül almış filmlerden biri düğün salonunda izletilsin.

- Belediye bir ekmek fırını açsın.

- ÇAMLI PARK, GÜLÜSTAN PARKI, AKASYA PARKI ve BAHRİYE ÜÇOK PARKLARININ çay bahçesine dönüştürülmeli ve çalıştırılmalı.

- TÖREN, TOPLANTI, MİTİNG gibi özel durumlar ve şehrin güzel görünümü için İlçemiz kesinlikle bir ŞEHİR MEYDANINA kavuşturulmalıdır.

- Artık ayıp. Yıllardır bütün Belediye başkan adayları Fevzi Paşa mahallesindeki “ÇÖPLÜĞÜ KALDIRACAĞIZ” diye söz verdi ama hiç biri sözünü tutmadı. Bu kez bu söz tutulmalı. Bir çöp atık ve arıtma merkezi muhakkak kurulmalı.

- Kurtuluş mahallesindeki tarihi SİT kapsamındaki bütün evler restore edilmeli, pansiyona dönüştürülmeli, bu mahallede yeşillik içinde kafe, müzik, alışveriş ve eğlence yerleri oluşturularak turizme açılmalı.

- Merkezde bir çok mahallede halihazır ve imar planlarının yanlışlığı nedeni ile inşaat yapılamamaktadır. Bu mahallelerde imar sorununa çözüm bulunmalıdır.

- JEOTERMAL ve RÜZGAR enerjisinin yaygınlaşması için her türlü çaba gösterilmelidir. İlçemizde bacalı – dumanlı sanayi ile değil, “TURİZM, TARIMA” yatırım yaparak işsizlik sorunu çözüm aranmalıdır.

- TİYELTİ, ÇAKIRLAR, GEYİKLİ DAĞI bölgelerinde çok büyük içinde akarsuların, göllerin, hayvanat bahçesi, çeşitli ağaç ve bitki örtüsünün, piknik ve dinlenme yerlerinin olduğu bir doğal park yapılmalıdır.

Bergama;

Su, yol, trafik sorunu olmayan temiz, huzurlu,

Her mahallesinde, çocuklar için oyun alanları, gençleri için semt sahaları, parklar, çay bahçeleri olan,

Kentin her mahalle ve semtin planlı, sanat değeri olan mimari projeleri, yerleşimi, kat sayısı, yolu, yeşil alanı, binaların arsalarda nasıl yerleşeceği belirlenmiş ve özenle bu kurallara uyulmuş, cadde ve sokaklarında trafiğin rahatça işlediği,

Alt yapı sorunu olmayan, yağmur yağdığında yolların dere olmadığı, cadde ve sokakların her yıl kazılıp yeniden yapılmadığı, kaldırımları esnafın işgal etmediği,

Hafta sonlarında rahatlıkla ailecek doğa ile baş başa huzur içinde dinlenebileceği park ve piknik alanları olan,

“BİR KENT NEDEN OLMASIN?”

Biliyorum ki böyle bir kent 5 – 10 yılda kurulamaz. Ama gelecek için planlanabilir.

Belediye başkan ve meclisimiz bu planları yapsın, halk oyuna sunsun, kabul edilirse başlansın, 5 yılda ne kadar yapabilirse yapılsın. (Belediyenin günlük asli görevlerini de eksiksiz yerine getirmek şartı ile.)

Yeniden seçilirlerse devam ederler.

Eğer seçilemezlerse yeni belediye başkan ve meclisi kaldığı yerden devam eder.

Bu görev parti, kişi, ideolojik olarak görülmesine, hiçbir şekilde durdurulmasına izin verilmemeli geleceğin Bergama’sını kurmak için kalan yerden devam edeceğine söz vermeyen kişileri seçmemelidir. 14.03.2009

Hiç yorum yok: